fbpx

Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Varför Teknikcollege?

Framtidssäkra utbildningarna

Ingen vet bättre än ni hur en bra teknisk utbildning ska utformas. Givetvis vet ni även att sådana är dyra. Samtidigt vet ingen bättre än vi vad som efterfrågas från företagen, där era studerande så småningom ska arbeta.

Visst borde vi göra gemensam sak? Teknikcollege är en plattform som ger dig en naturlig närhet till regionens näringsliv. Tillsammans erbjuder vi de studerande relevanta och certifierade utbildningar inom teknik och industri, som matchar företagens framtida behov. Det gör det lättare för de studerande att få jobb efter examen – och får fler att söka till just dina utbildningar i framtiden.

LÄS MER
I FOKUS

Processledare och SYV i praosamarbete

Processledare och SYV i praosamarbete

Läs mer


9 juni
I FOKUS

Save the date rikskonferensen 2021

Save the date rikskonferensen 2021

Läs mer


11 maj
Kvalitet genom certifiering

Åtta kvalitetskriterier

Värdet av att ha Teknikcollegecertifierade utbildningar är otroligt stort. Vinsterna är många och sträcker sig från samhällsnivå till individnivå. Ni blir en del av ett nätverk eftersom regionala företag ständigt är närvarande i era utbildningar. De utformar och deltar i undervisningen samt erbjuder praktikplatser, sommarjobb och projektarbeten.

Vi för samman näringsliv, utbildare, kommuner och studenter och ser till att utbildningarna anpassas efter din lokala verklighet och de behov som finns där. Vi hjälper också till att samordna med kringliggande kommuner för att likvärdiga utbildningar ska hitta former för samarbete istället för konkurrens. Målet är självklart: skapa regional tillväxt genom att duktiga unga människor stannar kvar och arbetar och betalar skatt – unga människor med rätt utbildning. Klicka nedan för att läsa mer om kriterierna och certifieringsprocessen.

Relaterad information:
Våra kvalitetskriterier
Samverkan med näringslivet

What's in it for me?

Som utbildningsanordnare är värdet av att ha Teknikcollegecertifierade utbildningar otroligt stort. Vinsterna är många och sträcker sig från samhällsnivå till individnivå. Ni får en nationell kvalitetssäkring som betyder att er utbildning håller mycket hög klass och att ni är del av ett nätverk eftersom regionala företag ständigt är närvarande i era utbildningar. De utformar och deltar i undervisningen samt erbjuder praktikplatser, sommarjobb och projektarbeten. Genom Teknikcollege uppnår ni även en ökad resurseffektivitet genom samverkan med företagen som exmpelvis kan handla om utbyte av kompetenser och maskinparker.

Som utbildningsanordnare kan du vara säker på att de studerande får relevanta kunskaper. Detta eftersom företagen är med och kvalitetssäkrar innehållet i utbildningarna. Resultatet är att de studerandes attraktionskraft på arbetsmarknaden ökar, eftersom de får kompetenser som matchar företagens framtida behov.

Länkarna nedan visar några exempel på vad Teknikcollege kan erbjuda er som utbildningsanordnare.

Relaterad information:
Till Tcportalen (handledarutbildning)

"Våra elever läser vidare eller går direkt in i anställning."

Vill ni certifiera er utbildning eller utbildningsanordnare?

LÄMNA INTRESSEANMÄLAN
Case

Vår modell för gymnasiearbetet i samverkan med näringslivet

Vår modell för gymnasiearbetet i samverkan med näringslivet

Läs mer


19 april

Case

Case från verkligheten

SE ALLA CASE
Case

Traineeuppdrag på företag

Traineeuppdrag på företag

Läs mer


19 april
Case

Produktionsledaren som blev yrkeslärare

Produktionsledaren som blev yrkeslärare

Läs mer


14 mars

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.