Värmland

Välkommen till Teknikcollege Värmland

Industrin och teknikens utveckling går snabbt, varje dag så kommer nya innovativa lösningar som skapar behov av den senaste kunskap hos medarbetarna. Framtidens utmaningar kommer lösas med innovation och ny teknik. Teknikcollege Värmland kvalitetssäkrar utbildningar inom el, industri, teknik och natur på gymnasiet, yrkesvux och YH. Teknikcollege certifierade utbildningar har ett nära samarbete med näringslivet.
Genom samverkan mellan näringslivet, utbildningsaktörer och kommuner skapar Teknikcollege en plattform där studenter tidigt i sin utbildning får kontakt med företagen i sin närhet. Många studenter på yrkesförberedande utbildningar träffar sin framtida arbetsgivare redan under studietiden. 

Teknikcollege för dig som student

Du som läser vid våra Teknikcollegecertifierade utbildningar får en utbildning med stark förankring i verkligheten, där företagen medverkar i form av gästföreläsningar, studiebesök, projektarbeten, praktikplatser. Det är heller inte ovanligt att du erbjuds sommarjobb mellan studieåren. Därigenom vet företagen att ni som elever kan det ni ska när ni sedan söker jobb. Därför väljer man er före andra. Därför framtidssäkrar du dig själv när du läser en Teknikcollegeutbildning!

Utbildningar

  • Arvika
  • Hagfors
  • Karlstad
  • Kristinehamn
  • Sunne
  • Säffle

Kontakta Teknikcollege Värmland

TCV Louise Torevik
Louise Torevik
Regional Processledare
louise.torevik@iucstalverkstad.se
0733021112
TCV Mattias Säfström
Mattias Säfström

Öppna företagsdörren till skolans värld

Visste du att det saknas 250 industriarbetare per år i Värmland? 8 av 10 industriarbetare kommer fram till 2024 behöva bytas ut på grund av pensionsavgångar.

Vill du vara med och få våra ungdomar intresserade av att arbeta inom industrin och på ditt företag. Så ni kan fortsätta växa, utvecklas och så ni kan anställa personal så berättar vi vad du kan göra som medlem i Teknikcollege.

Som ett samarbetsföretag i Teknikcollege Värmland så är du med och medverkar till en mer långsiktig kompetensförsörjning. Vi öppnar en dörr till skolans värld.

Vill du veta mer om vad vi kan tillsammans åstadkomma läs mer i informations dokumentet eller kontakta vår processledare eller ordförande.