Värmland

Välkommen till
Teknikcollege Värmland

Värmländsk industri har en lång tradition med bl a företag som firat 360 år och har ett brett spektrum med sin bas i skog, järn och tillverkning. Det råder hög brist på kompetens inom industrin idag och framtidens gröna omställning kräver dessutom kompetens inom nya områden. Dagens industri handlar om innovation, om miljö, om design och om att bygga framtiden. Oavsett vad du är intresserade av finns det möjligheter för en framtid inom industrin.
Genom satsningen Teknikcollege vill vi främja kompetensförsörjningen i Värmland för att få en internationell konkurrenskraft.  Många studenter på yrkesförberedande utbildningar träffar sin framtida arbetsgivare redan under studietiden. 

#UnboxYourFuture

14 december

Fem nya år för Teknikcollege Värmland

16 september

Framtidssäkra din karriär

Drömmar är viktiga. För viktiga för att slarvas bort. För viktiga att inte ges en chans att bli verklighet i framtiden. Det är därför Teknikcollege finns.

Vi ser till att din utbildning matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har. Vi ser till att du får möta rätt människor, som snabbt hjälper dig att komma igång med karriären. Eller med högre studier. Så när du funderar över vilken utbildning du ska välja – välj en som är certifierad av Teknikcollege. Vi hjälper dig att framtidssäkra karriären.

Teknikcollege kvalitetssäkrar och certifierar utbildningar inom industri, el och energi, teknik och natur på gymnasiet, vuxenutbildning och YH – alltid i nära samarbete med näringslivet och företagen. Certifieringen innebär att din utbildning matchar kraven som arbetsmarknaden kommer att ställa på dig i ditt framtida jobb.

Maskinoperatör

Utbildningar

  • Arvika
  • Hagfors
  • Karlstad
  • Kristinehamn
  • Sunne
  • Säffle

Kompetensförsörjning för industrin

Visste du att det saknas 250 industriarbetare per år i Värmland? 8 av 10 industriarbetare kommer fram till 2024 behöva bytas ut på grund av pensionsavgångar.

Ni kan göra en fantastisk skillnad genom att engagera er lokalt utifrån era förutsättningar. Lika roligt som viktigt! Välkommen att vara med!

För att ge alla studerande regelbunden kontakt med arbetslivet behöver vi fler samverkansföretag i takt med att vi växer och blir fler elever på utbildningarna. Det går att engagera sig i Teknikcollege på olika nivåer och i olika grad.Som ett samverkansföretag i Teknikcollege Värmland så är du med och medverkar till en mer långsiktig kompetensförsörjning bl a genom att erbjuda apl. Teknikcollege säkrar värmländsk industris kompetensförsörjning! Allt fler inom svensk industri inser att vägen till en hållbar kompetensförsörjning är ett engagerat och nära samarbete med skolan. På utbildningarna i Värmland finns nästa generation av kompetenta medarbetare. Ju tidigare du som arbetsgivare kan vara med och bidra till deras utbildning, desto större chans att fånga upp morgondagens stjärnor innan konkurrenten gör det. Apl är oerhört viktig för att ge eleven autentiska lärandesituationer. Det kan till exempel handla om konkreta yrkeskunskaper som inte skolan kan erbjuda eftersom det krävs modern och kostsam teknik, avancerad utrustning och utbildad handledning. Apl är också ett unikt tillfälle för eleven att lära sig om hur arbetslivet fungerar, om yrkeskulturer och värderingar på arbetsplatser. Vill du veta mer om vad vi kan tillsammans åstadkomma kontakta vår processledare eller ordförande.

Kontakta Teknikcollege Värmland

Lola Bolmstedt
Lola Bolmstedt
Regional processledare
lola.bolmstedt@iucstalverkstad.se
TCVMattias
Mattias Säfström