Värmland

Välkommen till
Teknikcollege Värmland

Industrin har en mycket stor betydelse för Värmland. Värmländsk industri har en lång tradition med bl a företag som firat 350 år och har brett spektrum med sin bas i skog och järn. Det råder hög brist på kompetens inom industrin idag och framtidens gröna omställning kräver dessutom kompetens inom nya områden. Dagens industri handlar om innovation, om miljö, om design och om att bygga framtiden. Oavsett vad du är intresserade av finns det möjligheter för en framtid inom industrin.
Genom satsningen Teknikcollege vill vi främja kompetensförsörjningen i Värmland för att få en internationell konkurrenskraft.  Många studenter på yrkesförberedande utbildningar träffar sin framtida arbetsgivare redan under studietiden. 

Framtidssäkra din karriär

Drömmar är viktiga. För viktiga för att slarvas bort. För viktiga att inte ges en chans att bli verklighet i framtiden. Det är därför Teknikcollege finns.

Vi ser till att din utbildning matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har. Vi ser till att du får möta rätt människor, som snabbt hjälper dig att komma igång med karriären. Eller med högre studier. Så när du funderar över vilken utbildning du ska välja – välj en som är certifierad av Teknikcollege. Vi hjälper dig att framtidssäkra karriären.

Teknikcollege kvalitetssäkrar och certifierar utbildningar inom el, industri, teknik och natur på gymnasiet, vuxenutbildning och YH – alltid i nära samarbete med näringslivet. Certifieringen innebär att din utbildning matchar kraven som arbetsmarknaden kommer att ställa på dig i ditt framtida jobb.

Maskinoperatör

Utbildningar

  • Arvika
  • Hagfors
  • Karlstad
  • Kristinehamn
  • Sunne
  • Säffle

Kompetensförsörjning för industrin

Visste du att det saknas 250 industriarbetare per år i Värmland? 8 av 10 industriarbetare kommer fram till 2024 behöva bytas ut på grund av pensionsavgångar.

För att ge alla studerande regelbunden kontakt med arbetslivet behöver vi fler samverkansföretag i takt med att vi växer och blir fler studenter på utbildningarna. Det går att engagera sig i Teknikcollege på olika nivåer och i olika grad. Ni kan göra en fantastisk skillnad genom att engagera er lokalt utifrån era förutsättningar. Lika roligt som viktigt! Välkommen att vara med!

Som ett samarbetsföretag i Teknikcollege Värmland så är du med och medverkar till en mer långsiktig kompetensförsörjning. Teknikcollege säkrar värmländsk industris kompetensförsörjning!

Vill du veta mer om vad vi kan tillsammans åstadkomma kontakta vår processledare eller ordförande.

Kontakta Teknikcollege Värmland

Lola Bolmstedt
Lola Bolmstedt
Regional processledare
lola.bolmstedt@iucstalverkstad.se
TCVMattias
Mattias Säfström