Värmland

Välkommen till
Teknikcollege Värmland

Värmländsk industri har en lång tradition med bl a företag som firat 360 år och har ett brett spektrum med sin bas i skog, järn och tillverkning. Det råder hög brist på kompetens inom industrin idag och framtidens gröna omställning kräver dessutom kompetens inom nya områden. Dagens industri handlar om innovation, om miljö, om design och om att bygga framtiden. Oavsett vad du är intresserade av finns det möjligheter för en framtid inom industrin.
Genom satsningen Teknikcollege vill vi främja kompetensförsörjningen i Värmland för att få en internationell konkurrenskraft. Många studenter på yrkesförberedande utbildningar träffar sin framtida arbetsgivare redan under studietiden. Värdorganisation för Teknikcollege Värmland är IUC Stål och Verkstad. Strategisk kompetensförsörjning på regional nivå och samarbeten mellan kommuner, utbildningsanordnare och företag är avgörande för industrins fortsatta utveckling.

#UnboxYourFuture

14 december

Fem nya år för Teknikcollege Värmland

16 september

Fixa din framtid

Drömmar är viktiga. Dom är för viktiga för att inte följas. För viktiga för att inte få chansen att bli verklighet. Det är därför Teknikcollege finns.

Vi ser till att din skola passar med vad de häftigaste jobben i Sverige behöver. Vi fixar så att du träffar rätt folk som kan hjälpa dig att starta din framtid, oavsett om det är jobb direkt eller högre studier. Så när du tänker på vilken skola du ska välja – välj en som Teknikcollege har godkänt. Vi är med dig för att fixa din framtid.

Teknikcollege ser till att utbildningar inom industri, el och energi, teknik och natur på gymnasiet, vuxenutbildning och YH håller hög kvalitet – alltid tätt ihop med företagen. Att bli godkänd av oss betyder att din utbildning passar det jobb du vill ha i framtiden.

Maskinoperatör

Utbildningar

  • Arvika
  • Hagfors
  • Karlstad
  • Kristinehamn
  • Sunne
  • Säffle

Kompetensförsörjning för industrin

Visste du att det totalt behövs 5288 personer på branschspecifika yrkesroller och 1731 på generella yrkesroller till industrin och tech i Värmland? Så totalt har industrin i Värmland behov av att anställa 7019 personer de kommande 3 åren.

Ni kan göra en fantastisk skillnad genom att engagera er lokalt utifrån era förutsättningar. Lika roligt som viktigt! Välkommen att vara med!

För att säkerställa regelbunden kontakt mellan studenter och arbetslivet behöver vi fler partnerskap inom Teknikcollege när våra utbildningar växer och antalet elever ökar. Det finns olika sätt och nivåer att engagera sig i Teknikcollege, anpassade efter dina förutsättningar.


Genom att vara en del av Teknikcollege Värmland som samverkansföretag bidrar du till en mer stabil och långsiktig tillgång på kompetens, bland annat genom att erbjuda praktikplatser. Teknikcollege spelar en avgörande roll i att säkra Värmlands industriella kompetensförsörjning! Allt fler inom den svenska industrin inser att ett nära samarbete med utbildningssektorn är nyckeln till en hållbar tillgång på kvalificerad arbetskraft. På utbildningarna i Värmland utbildas nästa generations skickliga medarbetare. Ju tidigare du som arbetsgivare engagerar dig i deras utbildning, desto större möjlighet har du att locka till dig morgondagens talanger innan konkurrenterna hinner före. Praktik är av oerhörd vikt för att ge eleverna autentiska lärandesituationer. Det handlar om att tillhandahålla konkreta yrkeskunskaper som skolan inte kan erbjuda, på grund av behovet av modern och kostsam teknik, avancerad utrustning och utbildad handledning. Praktiken ger även eleven en unik möjlighet att lära sig om arbetslivets dynamik, yrkeskulturer och värderingar på arbetsplatsen.


Vill du veta mer om vad vi kan tillsammans åstadkomma kontakta vår processledare eller ordförande.

Kontakta Teknikcollege Värmland

Lola Bolmstedt
Lola Bolmstedt
Regional processledare
lola.bolmstedt@iucstalverkstad.se
TCVMattias
Mattias Säfström