Höglandet

Välkommen till
Teknikcollege Höglandet

Teknikcollege samordnar kontakter och aktiviteter mellan företag och utbildning. Vinsterna är många både för er som företag och dem ni kommer att anställa i framtiden.
Samarbetet mellan företag, utbildningsanordnarna och kommunerna är en avgörande faktor för att regionen ska kunna förse er med efterfrågad kompetens under lång tid framöver.

Ditt viktigaste steg mot framtiden!

Vill du forma din framtid, utvecklas och ha eget ansvar? Drömmer du om ett spännande jobb i en bransch med oändliga möjligheter? Vill du arbeta på ett företag med hela världen som arbetsfält? Då är Teknikcollege något för dig!

Framtidens jobb finns i hög utsträckning inom teknik- och tillverkningsindustrin. På programmen inom Teknikcollege får du lära dig olika svetstekniker, styra maskiner och robotar, utveckla morgondagens programvaror och mycket annat spännande som gör att du lättare får jobb. Vi är övertygade om att Teknikcollege ger dig bästa möjliga start i din yrkeskarriär.

Välkommen till din framtid!

Våra certifierade utbildningar

På det småländska höglandet erbjuder vi dig utbildning på flera nivåer. Certifierade gymnasieutbildningar för unga finns i Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda. TE4, Yrkesvux och Yrkeshögskola finns i Vetlanda.
  • Eksjö
  • Nässjö
  • Vetlanda
  • Sävsjö

Kontakta TC Höglandet

Lovisa Bjelkvik
Regional processledare
lovisa.bjelkvik@hoglandet.se
+46 381 679522
Helen Ax
Lokal processledare Eksjö
Helen.Ax@eksjo.se
+46 381 42391
Jessica Skålberg
Lokal processledare Nässjö
jessica.skalberg@nassjo.se
+46 380 518808
Henrik Starkman
Lokal processledare, Sävsjö
henrik.starkman@savsjo.se
+46 382 15380
TC HÖ Torbjörn Ahnell
Torbjörn Ahnell
Lokal processledare, Vetlanda
torbjorn.ahnell@vetlanda.se
0383-973 41

Hur säkerställer ni ert framtida kompetensbehov?

Teknikcollege samordnar kontakter och aktiviteter mellan företag och utbildning. Vinsterna är många både för er som företag och dem ni kommer att anställa i framtiden. Genom att engagera er i de lokala utbildningarna har ni möjlighet att påverka och bidra till en hög kvalitet i utbildningarna samtidigt som ni får tillgång till nya arenor där n i kan träffa era framtida medarbetare vilket både kan förenkla och förkorta rekryteringsprocessen.

Teknikcollege Höglandet finns mitt i Småland, i Jönköpings län, på det småländska Höglandet. Regionen präglas av en stor mängd tillverkande företag inom såväl trä- som metallindustrin med både små och stora företag och med såväl nationellt som internationellt fokus. För att konkurrera och hitta kompetent arbetskraft krävs tillgång på kompetent arbetskraft och genom att samverka med utbildningarna skapar ni bättre förutsättningar för detta. Region Höglandet har ett stort engagemang från näringslivet men inte så bra att det inte går att förbättra. Er ständiga utveckling gör att skolorna är beroende av ert engagemang för att ha en möjlighet att utbilda eleverna i det som är aktuellt och relevant för att ni ska hitta den kompetens ni söker och därmed fortsatta nå framgångar. Samarbetet mellan er, utbildningsanordnarna och kommunerna är en avgörande faktor för att regionen ska kunna förse er med efterfrågad kompetens under lång tid framöver.Teknikcollege Höglandet är ett samarbete mellan kommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda. Vi består av en regional styrgrupp och tre lokala styrgrupper där företagen är i majoritet tillsammans med representanter från utbildare, politik och fackförbund. Är ni intresserade av utbildningsfrågor och vill veta mer om hur ert företag kan bidra - tveka inte att höra av er!

Våra samverkansföretag

Nedanstående företag finns med i våra regionala och lokala styrgruppen. Förutom dessa finns även företag i programråd, styrgrupper och ledningsgrupper. 

Vi framtidssäkrar regionen och utbildningarna

Som utbildningsanordnare är värdet av att ha Teknikcollegecertifierade utbildningar stort. Det betyder att er utbildning är nationellt kvalitetssäkrad och håller mycket hög klass.

Ni blir en del av ett nätverk både regionalt och nationellt. Som utbildningsanordnare inom Teknikcollege kan du vara säker på att de studerande får relevanta kunskaper. Detta eftersom företagen är med och kvalitetssäkrar innehållet i utbildningarna. Resultatet är attraktiva utbildningar som ger de studerande en ökad attraktionskraft på arbetsmarknaden. De studerande får kunskaper som matchar företagens framtida behov av kompetens.