Välkommen till
Teknikcollege Halland
Ditt viktigaste steg mot framtiden!
Vill du forma din framtid, utvecklas och ha eget ansvar? Drömmer du om ett spännande jobb i en bransch med oändliga möjligheter? Vill du arbeta på ett företag med hela världen som arbetsfält? Då är Teknikcollege något för dig!
Framtidens jobb finns i hög utsträckning inom teknik- och tillverkningsindustrin. På programmen inom Teknikcollege får du lära dig olika svetstekniker, styra maskiner och robotar, utveckla morgondagens programvaror och mycket annat spännande som gör att du lättare får jobb. Vi är övertygade om att Teknikcollege ger dig bästa möjliga start i din yrkeskarriär.
Välkommen till din framtid!
Gymnasieutbildningar
-
Falkenberg
El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med automatiserade produktionssystem, system för energi-, miljö- och vattenteknik eller dator- och kommunikationssystem, eller för att arbeta som elektriker inom eldistribution eller installation.
Skola: Falkenbergs GymnasieskolaInriktning: ElteknikTeknikprogrammet
På teknikprogrammet får du utveckla din förmåga att vara kreativ och lösa problem. Du få en teknisk förståelse och lär dig att se förhållanden mellan människa, teknik, samhälle och miljö.
Skola: Falkenbergs GymnasieskolaInriktning: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, TeknikvetenskapIndustritekniska programmet
Industritekniska programmet är en gymnasieutbildning med hög teknisk nivå. Programmet förbereder dig för kvalificerade yrken inom den moderna industrin. Studierna är praktiskt inriktade och det finns en tydlig koppling mellan teori och praktik.
Skola: Falkenbergs GymnasieskolaInriktning: Svetsteknik -
Halmstad
Industritekniska programmet
Industritekniska programmet passar dig som vill använda dina kreativa idéer till att producera med avancerade maskiner. Du får möjlighet att med modern datateknik omsätta modeller till verkliga produkter av hög kvalitet.
Skola: KattegattgymnasietInriktning: Produkt- och maskinteknik, SvetsteknikTeknikprogrammet
Teknikprogrammet passar dig som är kreativ, företagsam, social, estetisk och kommunikativ och vill ha en bred utbildning som ger dig möjlighet att läsa vidare. På Kattegattgymnasiet finns teknik och utrustning tillgänglig direkt på skolan.
Skola: KattegattgymnasietInriktning: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, Samhällsbyggnad och miljö, TeknikvetenskapTeknikprogrammets fjärde år (TE4)
Vi utbildar framtidens gymnasieingenjörer! Fördjupa dina tekniska kunskaper och bli mer attraktiv på den framtida arbetsmarknaden!
Skola: KattegattgymnasietInriktning: Design och produktutveckling, Informationsteknik, Produktionsteknik -
Laholm
Fordons- och transportprogrammet
På Osbecksgymnasiets Fordonsprogram får du en bred utbildning. Vi arbetar i moderna lokaler med den senaste tekniken inom fordonsbranschen. Teori och praktik varvas så att studierna blir innehållsrika och intressanta, med stöd av lärare och interaktiva instruktioner lär du dig att felsöka, reparera och underhålla moderna fordon.
Skola: OsbecksgymnasietInriktning: PersonbilIndustritekniska programmet
Modern teknik, praktiskt arbete och säker arbetsmarknad är viktiga nyckelord på industritekniska programmet. Under utbildningen tar du som elev del av datorundervisning, CNC-teknik, CAD/CAM-teknik eller svetsinriktning. Din teoretiska utbildning varvas under studietiden med praktiskt arbete, studiebesök och praktik.
Skola: OsbecksgymnasietInriktning: Produkt- och maskinteknik, SvetsteknikTeknikprogrammet
Teknikprogrammet på Osbecksgymnasiet erbjuder dig ett unikt koncept med fokus på Teknik - Ledarskap - Företagande.
Skola: OsbecksgymnasietInriktning: Design och produktutveckling, Produktionsteknik, Teknikvetenskap -
Varberg
Industritekniska programmet
Industritekniska programmet är för dig som vill arbeta med produktframställning, underhåll, driftsäkerhet och svetsning. Du lär dig om utrustning, att bearbeta material och att hantera industritekniska processer. Industritekniska programmet på PS är Teknikcollegecertifierat.
Skola: Peder Skrivares skolaInriktning: Driftsäkerhet och underhåll, Produkt- och maskinteknik, SvetsteknikTeknikprogrammet
Teknikprogrammet riktar sig till dig som är intresserad av teknikens roll i samhället och tekniska processer från idé till färdig produkt. Du lär dig att analysera teknikbehov, utveckla idéer, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna. På Peder Skrivares teknikprogram får du kunskaper som ger dig möjlighet att vara med och forma framtiden.
Skola: Peder Skrivares skolaInriktning: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, TeknikvetenskapTeknikprogrammets fjärde år (TE4)
Vi utbildar framtidens gymnasieingenjörer! Fördjupa dina tekniska kunskaper och bli mer attraktiv på den framtida arbetsmarknaden!
Skola: Peder Skrivares skolaInriktning: Design och produktutveckling, Informationsteknik, Produktionsteknik
Hej företag!
Teknikcollege Halland är ett samarbete mellan Region Halland och kommunerna Laholm, Halmstad, Falkenberg och Varberg. Arbetet leds av fyra lokala styrgrupper och en regional där representanterna från näringslivet är i majoritet. Svenska teknik- och industriföretag har stor betydelse för vår samhällsekonomi och hög teknisk kompetens är avgörande för svensk tillväxt. Företagen är i behov av skickliga medarbetare som har kvalificerad utbildning, både på gymnasial- och eftergymnasial nivå. För att planera utbildning för detta behövs ett nätverk som fångar upp behov av kompetens och där start av utbildningar kan ske så snabbt som möjligt.
TEK Kompetens investerar sitt överskott i maskiner och utrustning på regionens skolor och administrerar även Teknikcollege Hallands handledarutbildning.
Hör av dig om du vill diskutera eller engagera dig i nedanstående utmaningar:
Framtida kompetensbehov, rekryteringsprocesser, kompetensutveckling av befintlig personal, attraktiv arbetsgivare, få en ung person att välja ditt just företag som framtida arbetsplats, relevant introduktion av praktikanter.
Hej utbildningsanordnare!
I Halland finns ett stort engagemang från de lokala teknikföretagens sida och ett trettiotal företag sitter med i regionens styrgrupper. Högskolan i Halmstad och Campus Varberg är också med som samarbetspartners.
Teknikcollege Halland är ett samarbete mellan kommunerna Laholm, Halmstad, Falkenberg och Varberg. Regionen har en regional styrgrupp och fyra lokala styrgrupper där representanter från företag, fackförening, högskolan, skolledning och Region Halland samverkar. TEK Kompetens (www.tek.se) investerar sitt överskott i maskiner och utrustning på regionens skolor och administrerar Teknikcollege Hallands handledarutbildning.
Vid frågor:
Våra certifierade utbildningar finns på flera ställen runt om i hela Sverige.
Här hittar du enkelt ditt närmsta Teknikcollege!