Mönsteråsgymnasiet

Här hittar du mer information om Mönsteråsgymnasiet.

Om skolan

Besöksadress: Torggatan 15, 383 31 Mönsterås
Stad:
Mönsterås
Region:

Program

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet riktar sig till dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta praktiskt. Du lär dig om produktion, installation och distribution av el och energi. Du läser ämnen som datorteknik, elektromekanik och mekatronik. Studierna leder till att du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan.

Inriktning:
Automation, Dator- och kommunikationsteknik, Elteknik, Energiteknik

Industritekniska programmet

Industritekniken är tekniskt avancerad och förändras snabbt. Här finns många spännande möjligheter för dig som vill arbeta inom den moderna industrin. Programmet kan leda till en yrkesexamen med goda möjligheter till en anställning efter utbildningen. Du kan också läsa till ämnen för att bli behörig till högskolan.

Inriktning:
Driftsäkerhet och underhåll, Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet ger en god grund för dig som vill fortsätta studera vidare efter gymnasiet, inte bara inom det naturvetenskapliga området. Du får använda din nyfikenhet, utmana din kreativitet och träna din analytiska förmåga.

Inriktning:
Naturvetenskap, Samhälle

Teknikprogrammet

Du lär dig matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Ämnena är framför allt teknik, matematik och fysik. En bra inriktning för dig som vill bli ingenjör. Efter examen från teknikprogrammet ska du vara väl förberedd för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden.

Inriktning:
Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap