Varför Teknikcollege?

Framtidssäkra kollegorna

Det är dyrt att rekrytera. Och det tar ibland lång tid. Dessutom måste ni ofta utbilda de ni nyss har rekryterat. Då kostar det ännu mer.

När ni är med och samverkar inom Teknikcollege arbetar ni för att dagens studerande ska lära sig det ert företag behöver för att växa. Det betyder att när de är färdigutbildade kan ni rekrytera dem direkt. Tiden ni avsätter inom samverkan med Teknikcollege är en besparing för ert företag. Var med och framtidssäkra era kollegor!

LÄS MER
I FOKUS

Yrkesattraktion på Basindustrins dag

Yrkesattraktion på Basindustrins dag

Läs mer


17 oktober
I FOKUS

Börja er samverkan med oss redan idag!

Börja er samverkan med oss redan idag!

Läs mer


2 oktober
Säkra er kompetensförsörjning

What's in it for me?

Inom Teknikcollege är det företagens framtida behov av kompetens som styr. Genom att påverka utbildningarna kan ert företag kvalitetssäkra er framtida arbetskraft. Att engagera sig i utbildningsfrågor innebär också att få välja den bästa kompetensen först. Inom Teknikcollege skapar ni nämligen en direktkontakt med nästa generations medarbetare och sparar både tid och pengar för ert företag. Ett samarbete med Teknikcollege innebär att ni når ut till cirka 150 utbildningsanordnare runt om i landet.

Ni erbjuds en samverkansplattform som möjliggör arbetet med kompetensförsörjning inom svensk industri för att säkerställa tillväxt och konkurrenskraft på både lång och kort sikt. Det är ett samarbete som gynnar alla parter. Bakom Teknikcollege står Industrirådet som består av ledande företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrisektorn.

Relaterad information:
Bli samverkansföretag
Läs mer om Industrirådet
Engagemang inom Teknikcollege

Delta på ett sätt som passar er

Ett engagemang inom Teknikcollege kan se ut på olika sätt beroende på företagets storlek och vilka resurser som finns. Eftersom det går att delta i både stort och smått kan alla medverka. Ett företag kan samverka med utbildningsanordnare genom att ta emot studiebesök, hålla föreläsningar eller förse de studerande med problem och övningar från verkligheten. Företag kan också delta genom representation i regional eller lokal styrgrupp eller genom att erbjuda praktikplatser och sommarjobb.

Kontakta oss så guidar vi er på vägen till ett samarbete som passar er.

Relaterad information:
Bli samverkansföretag
Till Tcportalen (handledarutbildning)

"Ett sätt att öka sin attraktionskraft är att engagera sig i de utbildningar ditt företag har behov av"

Vill ni börja arbeta aktivt med er kompetensförsörjning?

BLI SAMVERKANSFÖRETAG
Case

Inkludering och APL-verktyg nyheter i Handledarutbildning 2.0

Inkludering och APL-verktyg nyheter i Handledarutbildning 2.0

Läs mer


25 september

Case

Case från verkligheten

SE ALLA CASE
Case

Östergötlands handledare nummer 300

Östergötlands handledare nummer 300

Läs mer


17 juni
Case

ABB i unikt samarbete med Teknikcollege

ABB i unikt samarbete med Teknikcollege

Läs mer


22 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.