fbpx

Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Varför Teknikcollege?

Framtidssäkra kollegorna

Det är dyrt att rekrytera. Och det tar ibland lång tid. Dessutom måste ni ofta utbilda de ni nyss har rekryterat. Då kostar det ännu mer.

När ni är med och samverkar inom Teknikcollege arbetar ni för att dagens studerande ska lära sig det ert företag behöver för att växa. Det betyder att när de är färdigutbildade kan ni rekrytera dem direkt. Tiden ni avsätter inom samverkan med Teknikcollege är en besparing för ert företag. Var med och framtidssäkra era kollegor!

LÄS MER
I FOKUS

Processledare och SYV i praosamarbete

Processledare och SYV i praosamarbete

Läs mer


9 juni
I FOKUS

Save the date rikskonferensen 2021

Save the date rikskonferensen 2021

Läs mer


11 maj
Säkra er kompetensförsörjning

What's in it for me?

Inom Teknikcollege är det företagens framtida behov av kompetens som styr. Genom att påverka utbildningarna kan ert företag kvalitetssäkra er framtida arbetskraft. Att engagera sig i utbildningsfrågor innebär också att få välja den bästa kompetensen först. Inom Teknikcollege skapar ni nämligen en direktkontakt med nästa generations medarbetare och sparar både tid och pengar för ert företag. Ett samarbete med Teknikcollege innebär att ni når ut till cirka 150 utbildningsanordnare runt om i landet.

Ni erbjuds en samverkansplattform som möjliggör arbetet med kompetensförsörjning inom svensk industri för att säkerställa tillväxt och konkurrenskraft på både lång och kort sikt. Det är ett samarbete som gynnar alla parter. Bakom Teknikcollege står Industrirådet som består av ledande företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrisektorn.

Relaterad information:
Bli samverkansföretag
Läs mer om Industrirådet
Yrkeslärare - ett framtidsyrke
Så här lyckas ni

Prao som naturlig del av ert arbete med kompetensförsörjning

Som ett resultat av projektet Status, kvalitet och matchning har vi utvecklat ett digitalt stödmaterial för företag som vill komma igång med prao. Vi vet att prao är en viktig del i arbetet med långsiktig strategisk kompetensförsörjning. Faktiskt lika viktig del som studiebesök, öppna hus, apl eller lia. Prao är sedan 2018 obligatorisk för elever som går i åttan och nian och vi vill hjälpa företag att komma igång och ta första klivet mot ett genomförande.

Läs mer
Engagemang inom Teknikcollege

Delta på ett sätt som passar er

Ett engagemang inom Teknikcollege kan se ut på olika sätt beroende på företagets storlek och vilka resurser som finns. Eftersom det går att delta i både stort och smått kan alla medverka. Ett företag kan samverka med utbildningsanordnare genom att ta emot studiebesök, hålla föreläsningar eller förse de studerande med problem och övningar från verkligheten. Företag kan också delta genom representation i regional eller lokal styrgrupp eller genom att erbjuda praktikplatser och sommarjobb.

Kontakta oss så guidar vi er på vägen till ett samarbete som passar er.

Relaterad information:
Bli samverkansföretag
Till Tcportalen (handledarutbildning)

"Ett sätt att öka sin attraktionskraft är att engagera sig i de utbildningar ditt företag har behov av"

Vill ni börja arbeta aktivt med er kompetensförsörjning?

BLI SAMVERKANSFÖRETAG
Case

Företagsperspektiv på skarpt uppdrag i utbildning

Företagsperspektiv på skarpt uppdrag i utbildning

Läs mer


19 april

Case

Case från verkligheten

SE ALLA CASE
Case

Vår modell för gymnasiearbetet i samverkan med näringslivet

Vår modell för gymnasiearbetet i samverkan med näringslivet

Läs mer


19 april
Case

Traineeuppdrag på företag

Traineeuppdrag på företag

Läs mer


19 april

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.