Wellotech från Helsingborg vinnare av Blixtlåset 2024

12 april 2024
I tuff nationell konkurrens kammade uppfinnarna Isabell, Hasan, Rasmus och Alexander från NTI-gymnasiet Helsingborg hem vinsten i svenska gymnasiemästerskapen i innovation – Blixtlåset - som avgjordes 11:e april i Stockholm.
Bild
Wellotech vinner Blixtlåset 2024

Innovationen Wellotech erbjuder en lösning för att förebygga översvämningar orsakade av skyfall, som till följd av klimatförändringarna blir allt vanligare. Med hjälp av en IoT-sensor i brunnslock möjliggörs noggrann övervakning och hantering av vattenavrinningen.

-      Vi är så glada! Det var många bra innovationer som presenterades, att vinna var inget vi tog för givet, säger Isabell.

Idén till Wellotech fick laget på en föreläsning med Helsingborgs stad som berättade om sina utmaningar i stadsmiljön. Därefter har laget arbetat med sin innovation inom ramen för gymnasiearbetet som är en kurs på hundra poäng.

-      Det som är värdefullt med att tävla i Blixlåset är att få presentera och pitcha sin idé för näringslivet, säger Isabell. Man får puls och det blir ”business” på riktigt!

Vad händer då efter vinsten?
-      Vi kommer att presentera Wellotech för näringslivsrepresentanter i Malmö, och fortsätta prata med Helsingborgs stad, säger Isabell. Vi kommer också att söka stipendium för att kunna vidareutveckla vår innovation.