Vimmerby gymnasium

Här hittar du mer information om Vimmerby gymnasium.

Om skolan

Besöksadress: Drottninggatan 25, 598 36 Vimmerby
Stad:
Vimmerby
Region:

Program

El- och energiprogrammet

På el- och energiprogrammet får du kunskap och färdigheter inom den teknik som behövs för att arbeta inom produktion, installation samt service och underhåll. Du får även en unik möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper i praktiskt arbete i verklighetsanpassade miljöer. El- och energiprogrammet är ett givet val för dig som vill arbeta med den senaste tekniken inom elinstallation och automation.

Inriktning:
Automation, Elteknik

Industritekniska programmet

På industritekniska programmet får du goda kunskaper om hela tillverkningsprocessen - från idé via produktion till återvinning. Bredden gör att du får större möjlighet att få ett arbete. Industritekniska programmet är ett yrkesprogram där du lär dig att arbeta med tillverkning, produktionsstyrning, kvalitetssäkring, svetsning, underhåll och reparation.

Inriktning:
Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik

Teknikprogrammet

Tekniskt utbildade personer är mycket eftertraktade på arbetsmarknaden. Vårt samhälle behöver människor med dessa kunskaper inte bara inom industrin, utan också i skolan, inom vården, bland journalister och designvärlden. Tänkbara yrken efter vidare studier kan vara designer, tekniker av olika slag, produktionsledare och civilingenjör.

Inriktning:
Design och produktutveckling