Vattenfallgymnasiet

Här hittar du information om Vattenfallgymnasiet.

Om skolan

Besöksadress: Forsmarks bruk 71, 742 94 Östhammar
Stad:
Östhammar
Region:

Program

Teknikprogrammet

Teknikprogrammets lista på möjliga kurser inom programfördjupningen är omfattande och ger stora möjligheter att ”paketera” kurserna med tanke på kommande utbildningar på högskolor och universitet och arbetsliv. Teknikprogrammet handlar både om gårdagens, dagens och framtidens teknik. Eleverna ska få träna sig i att tänka nytt, utifrån framtidens behov av teknik, och i att ta fram teknik som bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle. Detta innebär också att entreprenörskap är ett viktigt innehåll.

Inriktning:
Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap

Naturvetenskapliga programmet

Det naturvetenskapliga programmet ska i första hand förbereda för högskolestudier inom naturvetenskap, matematik och teknik. Det ger också behörighet till de flesta andra högskoleutbildningar, vilket betyder att programmets utbildning ger en bredd med möjlighet till fördjupning inom många olika områden.

Inriktning:
Naturvetenskap

TE4 Gymnasieingenjör

Vad en gymnasieingenjör jobbar med kan skilja sig åt mellan de olika branscherna och utvecklas efter tid, men projektledare, produktionstekniker, designer eller kanske arbetsledare är några av de jobb som kan var aktuella. Utbildningen sker i samarbete mellan skola och näringsliv. Den ska ge eleverna möjlighet att utveckla ingenjörsmässiga färdigheter enligt den internationellt erkända CDIO-modellen (Concieve, Design, Implement, Operate). Ett lokalt programråd finns kopplat till utbildningen för att säkerställa att utbildningen är relevant och leder till anställningsbarhet.

Inriktning:
Produktionsteknik - energi