Västerviks gymnasium

Här hittar du mer information om Västerviks gymnasium.

Om skolan

Besöksadress: Östersjövägen 6, 593 32 Västervik
Stad:
Västervik
Region:

Program

El- och energiprogrammet

Exempel på yrkesutgångar efter programmet kan, beroende av val av inriktning, vara automationstekniker, it-supporttekniker, installationselektriker och larmtekniker. Mer info finns på vår hemsida, WattNet.se.

Inriktning:
Automation, Elteknik

Industritekniska programmet

Eftersom det är ett yrkesprogram kan du söka jobb direkt inom det område du har inriktat dig på. Detta kan leda till arbeten inom CNC-teknik, underhåll, produktion, svetsning, m.m. Om du vill läsa vidare efter gymnasiet ska du tala med din studie- och yrkesvägledare för att göra rätt kursval för den behörighet du behöver till din tänkta utbildning.

Inriktning:
Driftsäkerhet och underhåll, Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Det är det program som ger den bredaste behörigheten för högskolestudier. Inte bara för natur-vetenskap och teknik utan även för ex. samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Det är viktigt att du tänker på vilken inriktning du väljer eftersom de ger lite olika behörighet. Tala med din studie- och yrkesvägledare om utbildningsvägar.

Inriktning:
Naturvetenskap, Samhälle

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet ger dig en bred utbildning inom främst teknik- och naturvetenskap. Utbildningen utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Med kreativa och problemlösande arbetssätt så får du möjlighet att utveckla kunskap och förståelse om hela kedjan i utveckling av teknik, det vill säga att analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera och producera. Utbildningen betonar också teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling.

Inriktning:
Design och produktutveckling, Produktionsteknik