Värmland gymnasievalet 2024

#UnboxYourFuture

Är du en person som gillar problemlösning och teknik? En Teknikcollegecertifierad utbildning kan vara startskottet för dig. Genom satsningen vill vi se till att det finns rätt utbildade människor i Värmland för att företagen ska ha en internationell konkurrenskraft då hela världen kan bli ditt arbetsfält. Många elever på våra utbildningar träffar sin framtida arbetsgivare redan under tiden på skolan via arbetsplatslärande (praktik).

Vi ser till att din utbildning matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har. Vi ser till att du får möta rätt människor, som snabbt hjälper dig att komma i gång med karriären. Eller med högre studier. Så när du funderar över vilken utbildning du ska välja – välj ett gymnasieprogram som är certifierad av Teknikcollege.  

Teknikcollege kvalitetssäkrar och certifierar utbildningar inom industri, el & energi, teknik och naturvetenskap på gymnasiet och på yrkeshögskola – alltid i nära samarbete med företagen. Certifieringen innebär att din utbildning matchar kraven som arbetsmarknaden kommer att ställa på dig i ditt framtida jobb.

Industrin har en mycket stor betydelse för Värmland. Värmländsk industri har en lång tradition med bl a företag som firat 350 år och har ett brett spektrum med sin bas i skog, papper och järn. Det råder hög brist på kompetens inom industrin idag och framtidens gröna omställning kräver dessutom kompetens inom nya områden. Dagens industri handlar om innovation, om miljö, om design och om att bygga framtiden. Oavsett vad du är intresserade av finns det möjligheter för en framtid inom industrin i Värmland.

På dessa skolor har du utbildningar som är certifierade: 

Taserudsgymnasiet

Solbergagymnasiet

Älvstrandsgymnasiet

Sundsta-Älvkullegymnasiet

Praktiska Gymnasiet i Karlstad

Broymnasiet

SG/Broby

Herrgårdsgymnasiet