Ullvigymnasiet

Här hittar du mer information om Ullvigymnasiet.

Om skolan

Besöksadress: Badvägen 1, 731 50 Köping
Stad:
Köping

Program

El- och energiprogrammet

Väljer du inriktning automation får du kunskaper att programmera och underhålla industrirobotar, inklusive kringutrustning på ett säkert och effektivt sätt. Du får lära dig robotsäkerhet och hur du arbetar med automatiserade produktionsutrustningar. Drift, underhåll och felsökning är kunskaper du lär dig på företagen och utbildningen ger goda möjligheter till jobb.

Inriktning:
Automation

Industritekniska programmet

Alla elever som går Industritekniska programmet läser inriktningen produkt och maskinteknik där du får lära dig tillverka detaljer i metall och andra material med hjälp av exempelvis svarvar, fräsar och borrmaskiner. I början arbetar du med maskiner som man ställer in manuellt men efter hand går du över till att använda mer avancerade datorstyrda maskiner - CNC-maskiner för tillverkning av detaljer.

Inriktning:
Driftsäkerhet och underhåll, Produkt- och maskinteknik

Teknikprogrammet

I inriktning design och produktutveckling tränar du dig på att kreativt lösa tekniska problem på ett hållbart sätt för människa och miljö. Du kommer att lära dig alla steg från en idé till färdig produkt. Du kommer även att lära dig använda datorprogram som hjälpmedel i ditt arbete med design och konstruktion. Dina huvudämnen kommer att vara teknik, matematik, fysik och kemi. Dessa verktyg är viktiga för att klara många andra ämnen i programmet. Inriktning teknikvetenskap är främst till för dig som tänker fortsätta att studera på högskolans tekniska utbildningar. Här ingår samtliga kurser som krävs för behörighet till ingenjör. Du lär dig att använda matematiska modeller, att simulera, styra och reglera. Du får en ökad förståelse hur man tänker och arbetar med hela teknikprocessen.

Inriktning:
Design och produktutveckling, Teknikvetenskap