Pythagoras Quest på Berzeliusskolan i Linköping:

Teknikcollege i Östergötland delade ut priser till de duktiga vinnarna

10 februari 2023 | Östergötland
Tävlingen Pythagoras Quest är ett initiativ från Handelskammaren och Malmö Borgarskola för att lyfta betydelsen av att vara bra på matematik för framtidens arbetskraft. Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever har mött stort positivt gensvar från både elever och lärare.
15 skolor var anmälda till regionfinalen den 1 februari på Berzeliusskolans gymnasium i Linköping.
Goda matematikkunskaper är viktigt både för framtidens arbetskraft och för industri- och teknikföretagen tycker styrgruppen för Teknikcollege i Östergötland och Jonna Castell var där och delade ut priser till årets vinnare i Östergötland.
De lagen som kom på de tre första platserna var från följande högstadieskolor:
• 1. Nordic International School i Norrköping
• 2. Berzeliusskolan
• 3. Ekholmsskolan
”Lagen kämpade väl och det var i år mycket höga resultat som krävdes för att placera sig bland topplagen. Vinnande laget hade exempelvis alla rätt på alla frågor, vilket är mycket ovanligt. Det viktigaste är dock att elever tycker det är roligt med matematik och att denna tävling stimulerar till framtida utbildnings- och yrkesval, där det krävs ett starkt intresse för matematik. Samhället kommer alltid behöva innovativa och kluriga ungdomar för att lösa framtida tekniska utmaningar”. Säger Richard Olovsson rektor på Berzeliusskolans naturvetenskapsprogram.
Bild
Vinnarna i Pythagoras Quest i Östergötland 2023