Teknikcollege certifierar tekniska utbildningar

Teknikcollege skapar bättre samarbete mellan skola och företag, som i sin tur gör att tekniskt inriktade utbildningar får ett bättre innehåll. Nedan ser du några exempel på vilka utbildningar som kan certifieras inom Teknikcollege.
Livsmedelsproduktion
Fotograf: Livsmedelsföretagen

Industritekniska programmet 

Häng med nu – processinriktad eller maskinell materialbearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll, svetsning och annan sammanfogning. Med flera långa ord sammanfattar det vad ett industritekniskt program kan handla om. 

Det viktiga är att inte tappa bort sig i orden utan förstå att industritekniken är en självklarhet för ett framgångsrikt yrkesval med oändliga möjligheter. Industrin är spännande, automatiserad och digitaliserad. Precis som tiden vi lever i.

Med problemlösning i sikte och chans att skapa innovationer har du redan gjort ditt val – välj industritekniska programmet!

Teknikprogrammet

Tekniska framsteg, natur och förbättring – det är framtiden det. I samspelet mellan människan och tekniken kan du vara med och bidra till hållbar utveckling, för dig och vår omvärld! Teknikutveckling innebär till exempel att analysera, skapa idéer, designa, konstruera, producera och återvinna. 

På teknikprogrammet får du också lära dig mer om digitala medier för att kunna presentera tekniskt innehåll och skapa modeller som kan förändra mer än du tror.

Kan du se möjligheterna i tekniken och förstå att allt du lär dig att skapa kommer lämna ett minnesvärt avtryck – då är teknikprogrammet ditt självklara val.   

El- och energiprogrammet

Med grund i naturvetenskapen kopplat till el, energi, automation och datorteknik finns El- och energiprogrammet. Det är också basen i vårt samhälle där produktion, installation och fördelning av olika system ingår – och såklart även samma upplägg i utbildningen. Med fördjupade studier i engelska kommer du också att få känna dig säker i den världsspridande förändringen som pågår inom el- och energifrågorna. 

Var med och utveckla processerna inom el- och energiteknik och automation så har du din framtid säkrad. Ditt val är El- och energiprogrammet – helt klart!

Fler utbildningar som certifieras

Utbildningar som är certifierade av oss håller rätt kvalitet och ger dig som studerande de kunskaper som företagen behöver. Det betyder till exempel att du kommer att ha lättare att få anställning efter dina studier. Teknikcollege certifierar också inriktningar på Naturvetenskapsprogrammet, Hantverksprogrammet och Naturbruksprogrammet. Hitta din region för att se vilka utbildningar som finns nära dig!

Tjej i skogen