TC Talks 2: Automation och digitalisering

Ett nytt tillfälle för Tc-talks! Denna gång på temat automation och digitalisering: framtidens utbildning. Vi pratar bland annat om hur vi ska hänga med i en värld som ständigt förändras när ny teknik är en del av vår vardag och hur vi möter kunskapskraven i skolan kring automation och digitalisering?

Tid och plats

Datum: 1 juni 2022
Tid: 15:00 - 16:00
Plats: Digitalt via Teams
TC-talks, föreläsningar huvudbild

Föreläsning 1: Vad är nytt inom robotik och automation ?

Bertil Thorvaldsson - Högskolan i Skövde

Bertil har en lång bakgrund inom robotik och automation. Han anställdes 1976 som mjukvaruutvecklare på ASEA i Västerås och har sedan dess haft många positioner inom produktutveckling och marknadsföring inom ABB och andra globala företag i Sverige, Tyskland, och USA. Han är nu pensionerad men fortsätter som senior rådgivare på ABB och på Högskolan i Skövde. Han driver utveckling av ny teknik såsom "Metaverse Manufacturing" och "Industry 5.0" för att öka lönsamheten av produktion i Sverige med särskilt fokus på små och medelstora företag.”

Föreläsning 2: Installationsbranschens behov i en tid av ständig teknisk utveckling

Stefan Timhagen - Elajo

Stefan har lång erfarenhet av installationsbranschen och började själv som installationselektriker på åttiotalet. Han har haft lite olika chefsroller inom Elajo och hållit på med energifrågor sedan början av nittiotalet. Idag arbetar han som affärsutvecklare och med energifrågor för koncernen. Stefan vittnar om en bransch som är i ständig förändring där ny teknik är ständigt närvarande vilket innebär att det ökar kravet på tekniskt kunnande inom de utbildningar som finns kopplade till branschen.

Målgrupp: Lärare och elever, studie & yrkesvägledare och skolledare samt företag.

Övrig information

Eventet genomförs digitalt och kommer att spelas in, anslutningslänk skickas ut till anmälda deltagare.

TC-Talks är ett samarbete mellan Teknikcollegeregionerna Västra Småland, Östra Småland, Södra Vätterbygden, Höglandet, Skaraborg, Kronoberg och Sydost.