Studiebesök som ledde till jobb!

Vi skapar viktiga möten mellan industrin och framtidens medarbetare.
Bild
Bild på ung kvinna i produktionsmiljö med industri-port i bakgrunden.
Foto på Fadumo Abdullahi Farah, anställd på Weland Plastic.
Foto: Johanna Arvidsson

När Industrinatten goes daytime  arrangerades för Gislavedsregionen i december 2023 så deltog både SFI-Vuxelever och grundskoleelever från årskurs åtta. 

Målet med aktiviteten är att förändra ungdomars och vuxnas attityder och föreställningar om att arbeta på ett industri- eller teknikföretag och samtidigt skapa samverkan mellan skola-arbetsliv. 

En elev som visade stort intresse på besöken var Fadumo Abdullahi Farah, som efteråt kontaktade ett av företagen som hon besökte. Hon blev intresserad av Weland Plastic och deras produktion och kontaktade därför Petter Cronstrand som är VD för att söka jobb. Vid sidan av sina SFI-studier har hon jobbat extra på Weland Plastic 2 dagar i veckan under våren.

Att få jobba på Weland Plastic har bytt mycket för Fadumo, hon tycker om att jobba praktiskt och att det passar henne perfekt, något som hennes mamma håller med om. Alla är snäll och tar väl hand om de som är nya berättar hon för oss när vi besöker företaget.

Vi passade på att fråga Fadumo Abdullahi Farah vad som var bäst med att få åka på Industrinatten goes daytime som Teknikcollege Västra Småland arrangerar tillsammans med företagen och kommunen?

Det är perfekt att få hjälp att skapa sig ett nätverk när man vill söka jobb. Jag drömmer om att läsa något tekniskt på gymnasiet när jag är klar med mina SFI-studier

Stort lycka till Fadumo och vi håller tummarna för att alla dina drömmar ska bli verklighet!

Bild på ung kvinna som står vid ett monteringsbord på en industri.
Fadumo Abdullahi Farah vid en monteringsbänk på Weland Plastic.
Foto: Johanna Arvidsson