Söderslättsgymnasiet

Här hittar du mer information om Söderslättsgymnasiet.

Om skolan

Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, 231 43 Trelleborg
Stad:
Trelleborg
Region:

Program

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta i industrin. Programmet ger dig de kunskaper som behövs för att arbeta inom områden som processinriktad eller maskinell materialbearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll samt svetsning. Du erbjuds dessutom att läsa grundläggande högskolebehörighet och får goda förutsättningar för att läsa vidare.

Inriktning:
Licenssvetsning, Svetsteknik

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, inriktning design- och produktutveckling är ett högskoleförberedande program som bland annat lägger grunden för olika ingenjörsutbildningar. Vi vänder oss till dig som vill arbeta med din kreativa förmåga och som har känsla för formgivning, konstruktion och design.

Inriktning:
Design och produktutveckling

Svets - Yrkesutbildningar för vuxna

Som svetsare kommer du att ha mycket stor chans till arbete i en spännande bransch med avancerad teknik. Det är ett självständigt arbete som ofta fodrar kreativitet för att lösa uppgifterna på bästa sätt. Hos oss får du en 40 veckors utbildning till Internationell svetsare (IW) vilket innebär att du kommer att jobba mot de senaste kravstandarderna som finns i Europa.

Inriktning:
IW svets och plåtteknik

Svets och CNC - Yrkesutbildningar för vuxna

Utbildningarna är på 1 år och CSN-berättigade med 30% skola och 70% lärlingstid ute på företag. Efter genomförd utbildning finns det mycket goda chanser till jobb som CNC-operatör, svetsare eller inom drift och underhåll.

Inriktning:
CNC-operatör, Svets, underhåll och skärande