Ready, set, change - hackathon för framtidsskapare

Framtiden är på väg, och det går fortare än vad vi tror! Teknik som är under utveckling, eller inte ens påtänkt än, kommer att ändra hur vi bygger våra samhällen och tillbringar vår tid. Vem är det som kommer att staka ut riktningen och driva på utvecklingen? Dagens barn, förstås!

Tid och plats

Datum: 7 - 8 juni 2022
Tid: 08:30 - 15:00
Plats: Hetch Prismahuset och Campus Helsingborg ,Helsingborg

Hur skulle barn och unga själva vilja utforma sin fritid?

RSC tjejer

Vi lämnar nu en pandemi bakom oss – en tid som påverkat barn och deras vardag. Inte minst ändrades förutsättningarna för att ha en meningsfull fritid när delar av samhället stängdes ner. Hur kommer fritiden se ut efter pandemin? Hur vill barn och unga själva utforma sin fritid, och hur skulle de vilja göra så att alla barn i Helsingborg kan hitta spännande och kul grejer att hitta på när man är ledig – oavsett var man bor, om man är tjej eller kille, eller vilka intressen man har?

Teknikcollege Skåne, NTI-gymnasiet och Tycho Braheskolan bjuder tillsammans med Vattenhallen in elever i årskurs 5 till ett hackathon för framtidsskapare! Skolklasser får komma och prova på programmering, idégenerering, presentation och design under ledning av Vattenhallen på Campus Helsingborg och elevcoacher från gymnasiets teknikprogram.

Hackathonet ordnas vid fyra tillfällen den sjunde och åttonde juni med samma upplägg:

Del ett: Prova på programmering med Vattenhallen, NTI-gymnasiet och Tycho Brahe

Del två: Hur skulle barn och unga själva vilja utforma sin fritid? Under detta pass får eleverna i mindre grupper idégenerera, problemlösa och designa lösningar för framtidens fritid tillsammans med en elevcoach från gymnasiet. Eleverna presenterar gemensamt sin idé i en fysisk poster och i en digital modell som tas fram i verktyget Blender.

När:

 7/6 8.30-11.30 på Campus Helsingborg

7/6 12-15 på Campus Helsingborg

8/6 8.30-11.30 på Hetch

8/6 12-15 på Hetch

 

Teknikcollege bjuder på mellanmål och frukt.

Lärare - anmäl din klass här!