Projektledare till Teknikcollege

19 december 2022
Är du en självgående och resultatinriktad person med intresse för samhälls- och utbildningsfrågor med inriktning mot kompetensförsörjning? Trivs du i en dynamisk miljö med tillgång till många kontaktytor och uppskattar att arbeta i en liten organisation? Då ska du söka tjänsten som projektledare hos oss på Teknikcollege.
Bild
Spillmaterialsuppdrag, glad man

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Genom att certifiera utbildningar enligt åtta kriterier och lyssna till företagens behov anpassar vi kunskaper till framtidens arbetsmarknad inom industri och teknik.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med dina kollegor på Teknikcolleges kansli i centrala Stockholm, men har också löpande kontakt med nyckelpersoner inom våra 24 regioner ute i landet, liksom kompetens-försörjningsexperter inom Industrirådet. Du kommer ha ett coachande uppdrag gentemot 8-10 Teknikcollege-regioner.

Som projektledare ansvarar du för att leda och utveckla arbetet för att stärka arbetet inom Teknikcollege med fokus på ansvarsområdet föreningsverksamhet. Du tar ett helhetsansvar och samlar regionala företrädare, experter, kollegor och andra intressenter för återkommande arbetsmöten. Du involverar och bygger aktivt relationer med Teknikcollege-regioner, industrins arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer och företag. Arbetet är såväl strategiskt som operativt med målet att bedriva utveckling, erfarenhetsutbyte och påverkansarbete, såväl regionalt som nationellt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Projektleda utvecklingsarbeten
 • Projektleda årlig konferens för Riksföreningen Teknikcollege Sverige
 • Kalla till, planera och leda möten och seminarier
 • Skapa och underhålla nätverk inom Teknikcollege och med andra relevanta organisationer
 • Organisera och administrera ansöknings- och granskningsarbete
 • Analysera, omvärldsbevaka och bearbeta material för att kunna presentera underlag och hålla dig uppdaterad 

Vi är ett litet lag som jobbar nära varandra med större och mindre projekt samt löpande frågor. Du rapporterar till VD och samverkar nära med övriga kollegor. Du får tillgång till ett brett nätverk och goda utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som uppfyller följande kvalifikationer:

 • Flerårig erfarenhet från liknande roller där du haft en projektledarroll/ansvar för kompetensförsörjningsarbete
 • Erfarenhet från utbildningsystemet kopplat till universitet/högskola, yrkeshögskola, gymnasium eller yrkesvux
 • Relevant akademisk utbildning
 • Mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
 • Erfarenhet av politik, medlemsstyrda organisationer eller samverkande samhällsaktörer
 • Erfarenhet av kommunikativt arbete 

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av Teknikcollege
 • Har drivit utvecklings- och samarbetsprocesser
 • Har erfarenhet av att arrangera konferenser, seminarier och workshops

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående och ansvarstagande. Du är mål- och resultat­orienterad och gillar att driva processer framåt. Du slutför dina uppgifter på ett noggrant och strukturerat sätt. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att vara del av ett lag där man tillsammans bidrar och löser gemensamma arbetsuppgifter.

Som person är du kommunikativ, social och har lätt för att skapa och upprätthålla relationer. Du är engagerad, serviceinriktad, vågar ta initiativ och gillar att hitta lösningar. Du har förmåga att engagera och entusiasmera. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Tjänsten är på heltid med tillträde snarast. Placeringsort är Stockholm i trevliga lokaler vid Östermalmstorg. Tjänsten innebär en del resor.

Har du frågor kring denna befattning är du välkommen att kontakta:

Peter Stenberg, vd, på telefon 0722-044542, peter.stenberg@teknikcollege.se  

Låter det intressant?Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 8 januari 2023 på peter.stenberg@teknikcollege.se

Urval och intervjuer sker löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi har gjort våra medieval och vill därför inte bli kontaktade av sälj/rekryteringsföretag.