Perstorp Tekniska Gymnasium

Här hittar du mer information om Perstorp Tekniska Gymnasium.

Om skolan

Besöksadress: Hässleholmsvägen 4, 284 34 Perstorp
Stad:
Perstorp
Region:

Program

Industritekniska programmet

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen, inom kemi-, läkemedels- eller livsmedelsbranschen? Vill du jobba med produktutveckling inom processindustrin, eller med något helt annat? Det Industritekniska programmet ger samma behö­righet för vidare studier som exempelvis NV-programmet.

Inriktning:
Processteknik

El- och energiprogrammet

Tycker du att det verkar spännande att programmera en robot? Vill du lära dig att planera el i fastigheter eller installera, driftsätta och felsöka produktionsutrustning? Kanske medverka i projekt för att utveckla nya tekniska lösningar? Då passar El- och energiprogrammet med inriktning automation.

Inriktning:
Automation

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, med inriktning Produktionsteknik, är vårt splitternya program som är för dig som redan nu vet att du kommer att läsa vidare på högskolan direkt efter gymnasiet. Här inriktar vi oss på teknik och naturvetenskap och du har möjlighet att fördjupa dig inom matematik, fysik, kemi och biologi. I utbildningen ingår också 8 veckors APL (praktik), både produktions- och ingenjörsinriktad. Din APL gör du på internationella företag med stor möjlighet att knyta framtida kontakter. Vi ser en framtid för dig som högskole- eller civilingenjör på högteknologiska företag inom många branscher som exempelvis teknik, kemi och mekanik.

Inriktning:
Produktionsteknik