Njudungsgymnasiet

Här hittar du information om Njudungsgymnasiet.

Om skolan

Besöksadress: Norrvägen 6, 574 34 Vetlanda
Stad:
Vetlanda
Region:

Program

El- och energiprogrammet

Detta program passar dig som är tekniskt intresserad och tycker att arbeta praktiskt. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som industrielektriker eller PLC-programmerare. I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Automation

El- och energiprogrammet

Detta program passar dig som är tekniskt intresserad och tycker att arbeta praktiskt. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som installationselektriker med till exempel installationer i bostäder och industrier, av larm eller olika typer av antenner. I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Elteknik

Industritekniska programmet

Detta program passar dig som tycker om att arbeta praktiskt, att lösa problem och jobba med utveckling. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Du väljer att jobba med metall eller trä. Väljer du metall kan du gå vidare mot verktygsteknik (läs mer på www.verktygstekniker.se). Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som CNC-operatör. I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Produkt- och maskinteknik trä och metall

Industritekniska programmet

Detta program passar dig som tycker om att arbeta praktiskt, att lösa problem och jobba med utveckling. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som svetsare. I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Svetsteknik

Teknikprogrammet

Efter Teknikprogrammet kan du antingen fortsätta studera vid en högskola eller ge dig ut i arbetslivet. Arbetsmarknaden för tekniker är internationell, så det finns stora möjligheter för dig att både studera och arbeta i andra länder. Du kan till exempel jobba med hur produkter eller miljöer ska utformas inom konstruktion och design.

Inriktning:
Design och produktutveckling

Teknikprogrammet

Efter Teknikprogrammet kan du antingen fortsätta studera vid en högskola eller ge dig ut i arbetslivet. Arbetsmarknaden för tekniker är internationell, så det finns stora möjligheter för dig att både studera och arbeta i andra länder. Du kan till exempel jobba med datorer och nätverk inom olika IT-yrken.

Inriktning:
Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet

Efter Teknikprogrammet kan du antingen fortsätta studera vid en högskola eller ge dig ut i arbetslivet. Arbetsmarknaden för tekniker är internationell, så det finns stora möjligheter för dig att både studera och arbeta i andra länder. I denna inriktningen kan du gå vidare mot verktygsteknik (läs mer på www.verktygstekniker.se). Du kan till exempel jobba med produktion och konstruktion inom industrin med bland annat CNC-maskiner.

Inriktning:
Produktionsteknik

TE4 - gymnasieingenjör, Verktygstekniker

Efter utbildningen kan du till exempel jobba som verktygstekniker, CAD-konstruktör, produktionstekniker och CNC-operatör.

Inriktning:
Produktionsteknik