Konferens med framtiden i fokus

21 november 2023 | Skåne
🔹Kvalitet före kvantitet
🔹Bli kompis med en SYV!
🔹Våga ställ krav på oss företag!

Det var några av inspelen från Teknikcollege Skånes framtidskonferens i mitten av november.
Bild
Framtidskonferens Ystad Saltsjöbad

Samverkansföretag och samordnare från hela Skåne workshoppade och bidrog med erfarenheter och idéer kring hur Teknikcollege kan utvecklas framåt.

- God stämning och givande ämnen, och jag har knutit nya kontakter till både andra samordnare och företag, säger en av de deltagande samordnarna. Det är viktigt att träffas och få ny infallsvinklar!

Utöver flertalet workshops berättade Jonas Fischer och Magnus Jansson, TC Hässleholms ordförande respektive samordnare, om hur de arbetar strukturerat med att få driv i styrgruppsarbetet. Åsa Persson, rektor på Perstorp tekniska gymnasium, berättade om TC Perstorps upplägg för ”den röda tekniktråden”:

- Vi har en ambition att alla grundskoleelever i Perstorp minst en gång under sin skoltid ska ha besökt Perstorps industripark, berättar hon.

Joakim Enquist, VD på IUC Syd, lyfte i sin presentation hur man som företag kan jobba långsiktigt med sitt kompetensförsörjningsarbete med hjälp av verktyget Mind the Gap. Att kunna ha fokus på både nuläge såväl som vilka kompetenser som behövs på några års sikt lyftes i diskussionerna som nyckelfaktorer för ett lyckat arbete inom Teknikcollege.

Dag två anslöt Charlotta Levin, näringslivsutvecklare på Region Skåne, och berättade om det kommande projektet STEM-UP (STEM står för Science, Technology, Engineering, och Math) där Teknikcollege kommer spela en aktiv roll.

Tack alla inblandade för två givande dagar!