Industrinatten goes daytime i Eksjö

Industrinatten goes daytime i Eksjö

31 maj 2022 | Höglandet
Nu har vi äntligen kunnat introducera konceptet Industrinatten goes daytime på Höglandet. Först ut var Eksjö där vi körde en pilotvariant den 24 maj.
Bild
Industrinatten goes daytime Eksjö
Elever på studiebesök

Samtliga elever i årskurs 8 på Prästängsskolan samlades i aulan på morgonen. Där fick de kort information av Teknikcolleges processledare Camilla Karlsson och en inspirationsföreläsning av näringslivskontorets Nina von Krusenstierna. Därefter bussades de drygt 150 eleverna ut till ett industriföretag där de gjorde ett studiebesök. Efter besöket var det återsamling, fika och mingel tillbaka på skolan. Där fick samtliga elever också en goodiebag som sponsrats av några av de medverkande företagen.

Ett stort tack till alla inblandade!
Prästängsskolan - Näringslivskontoret i Eksjö - Eksjö.nu - Eksjö Gymnasium - Veldi - Bruzaholms Bruk - Eksjöhus - Smålands Stålgjuteri - Härenviks - Ingarps Trä - Olsbergs. 

Nästa år kör vi igen och då kommer vi ta med samtliga årskurs 8-elever i Eksjö kommun! Vi hoppas också kunna genomföra Industrinatten goes daytime i samtliga Höglandskommuner. 

Vad är Industrinatten?

Industrinatten är ett tillfälle för elever på högstadiet att möta den lokala tillverkningsindustrin. Upplägg och genomförande beror på de lokala förutsättningarna men gemensamt är att eleverna ska göra minst ett företagsbesök i en tillverkande industri. 

Målet med aktiviteten är förutom allmän arbetsmarknadskunskap också ett sätt att öka intresset för gymnasieskolans industrirelevanta utbildningar - framför allt El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet och Teknikprogrammet. 

TCHÖ Gjuteri