Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium

Här hittar du information om Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium.

Om skolan

Besöksadress: Diagonalen 6, 417 56 Göteborg
Stad:
Göteborg

Program

Industritekniska programmet

Söker du en unik och krävande yrkesutbildning i världsklass? Är du intresserad av teknik och industri? Vill du under dina gymnasieår praktisera och sommarjobba på världsledande företag och knyta ovärderliga kontakter inför framtiden? Då kanske vårt industritekniska program är något för dig?

Inriktning:
Driftsäkerhet och underhåll

Teknikprogrammet

Siktar du högt? Vårt teknikprogram har ett högt tempo och riktar sig till dig som har målet inställt på att studera vidare efter gymnasiet. Utbildningen ger dig en bred teknisk kompetens med goda kunskaper i såväl matematik som kommunikation och språk. Teknikprogrammet ger dig särskilt behörighet till teknisk högskola.

Inriktning:
Produktionsteknik

Teknikprogrammet spets mot programmering

Är programmering din grej? Vill du programmera mera? Mycket mera? Hösten 2023 startar GTG en unik spetsutbildning i programmering för dig som vill utveckla och fördjupa dina kunskaper i ämnet redan under gymnasiet. Ämnen såsom elektronik och programmering liksom matematik är en stor del av utbildningens innehåll och som tillsammans med arbetsplatsförlagt lärande (APL) gör den helt unik.

Inriktning:
Produktionsteknik