Fyrisskolan

Här hittar du mer information om Fyrisskolan.

Om skolan

Besöksadress: Götgatan 17, 752 22 Uppsala
Stad:
Uppsala
Region:

Program

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är för dig som är en teoretisk praktiker – du får alla möjligheter att jobba med hela processen från ingenjörsmässiga idéer på ritbordet, till produktion och färdigställande, hela tiden med tillgång till gedigen hjälp från våra erfarna lärare. I utbildningen ingår exempelvis att göra ritningar, utföra beräkningar, kalkyler, att kommunicera med hjälp av dator och nätverk. Teori, praktik och laborationer varvas med arbete i högteknologisk miljö. På teknikprogrammet har du möjlighet att utveckla din entreprenörsanda och starta företag inom ung företagsamhet – kanske just du blir årets uppfinnare?

Inriktning:
Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap

Naturvetenskapliga programmet

Fyrisskolans naturvetenskaps- och teknikprogram är certifierade inom Teknikcollege. Det betyder att du kan dra nytta av skolans samarbeten med företag och få goda kontakter med näringslivet. Certifieringen innebär också att du garanterat kan utöka antalet kurser med 300 p för att få t.ex. bättre teknikkunskaper, en ökad programfördjupning eller en bredare behörighet för att läsa vidare.

Inriktning:
Naturvetenskap

TE4 Gymnasieingenjör

Det fjärde året på teknikprogrammet vänder sig till dig som vill få en utbildning som ger mycket stora möjligheter att få ett jobb direkt. Utbildningen är starkt efterfrågad av näringslivet och ger en god inblick i ingenjörsyrket samtidigt som det är en bra förberedelse för vidare studier till högskole- och civilingenjör. Tänkbara yrken är produktionstekniker, arbetsledare, produktionsledare, CNC-operatör eller automationstekniker.

Inriktning:
Automation, Produktionsteknik