Dalarnas industriföretag hälsar er välkomna till branschen!

15 juni 2023 | Dalarna
I dagarna firas studenten på alla gymnasieskolor med glädje, förväntan och framtidstro. Även industriföretagen runt om i länet gläds åt alla potentiella nya medarbetare. Vi har gjort ett litet svep för att lyfta fram några av dem.
Bild
Välkomna till branschen
Varmt välkomna till branschen!
Dalarnas industriföretag

I Avesta hade Outokumpu äran att vara stupendieutdelare vid Karlfeldtsgymnasiets studentceremoni.
Årets stipendiater var Isabella Minergård, Tekniska programmet, Adam Olsson, Naturvetenskapliga programmet,
Isak Glas, Industritekniskt program samt Simon Steinholtz, El- & energiprogrammet.
"Sådana dagar värmer verkligen hjärtat, en dag fylld med glädje, förväntan och framtidstro" skriver stipendieutdelarna. Även Stora Enso Fors delade, enligt tradition ut stipendium till fyra avgångselever vid ceremonin i Avesta.

I Vansbro delar industriföretagen ut stipendium till en elev som utmärkt sig i sin utbildning. Fredrik Bertils, VD på ELMAB fanns på plats för att dela ut årets stipendium till Philip Blom. Stort grattis och lycka till!

I Falun jobbar NKT i Teknikcolleges lokala styrgrupp. Företaget väljer att ta studenttillfället i akt att aktivt vara med och fira eleverna som tar studenten och samtidigt hälsa dem välkomna till branschen.

HR-chef Mikaela Winberg deltog i firandet på Lugnetgymnasiet i Falun och delade ut Teknikcollege intyg och diplom. Utöver detta delade NKT även ut två stipendier i form av airpods till elever som utmärkt sig extra.
Motiveringen löd; Detta stipendium utdelas för att belöna innovativa och entreprenöriella förmågor inom produktionsteknik. Under Axel Hackers / Robin Myrsells tid på utbildningen har han visat en otrolig förmåga att tänka utanför boxen och hitta kreativa lösningar på olika produktionstekniska utmaningar.

I den lokala styrgruppen för Teknikcollege i Ludvika har man en lång tradition av att uppmärksamma eleverna som tar studenten och även dela ut stipendier. Elever som utmärkt sig på Industritekniska, El- och energi, och Teknikprogrammet har möjlighet att få stipendium. Representanter från Spendrups bryggeri och Ovako Group fanns på plats för att välkomna studenterna till branschen.

Tobias Hansson, VD Hitachi Energy skriver: "Stort grattis till alla nybakade studenter runt om i landet och ett extra stort grattis till Hanna Wahlqvist till Carl Roth-stipendiet för utomordentliga studieinsatser! Ni går alla en mycket ljus framtid tillmötes och vi ser fram emot att välkomna er till Hitachi Energy i framtiden, på återseende!"

Sammanfattningsvis delar vi i branschen studenternas glädje, förväntan och framtidstro!
Välkomna ut i arbetslivet!