Brinellgymnasiet

Här hittar du information om Brinellgymnasiet.

Om skolan

Besöksadress: Brinellgatan 52E, 571 35 Nässjö
Stad:
Nässjö
Region:

Program

El och energiprogrammet

Detta program passar dig som är tekniskt intresserad och tycker att arbeta praktiskt. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som industrielektriker eller PLC-programmerare. I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Automation

El- och energiprogrammet

Detta program passar dig som är tekniskt intresserad och tycker att arbeta praktiskt. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som installationselektriker med till exempel installationer i bostäder och industrier, av larm eller olika typer av antenner. I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Elteknik

El- och energiprogrammet

Detta program passar dig som är tekniskt intresserad och tycker att arbeta praktiskt. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som nätverkstekniker, supporttekniker, teknisk säljare eller servicetekniker. I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Dator- och kommunikationsteknik

Industritekniska programmet

Detta program passar dig som tycker om att arbeta praktiskt, att lösa problem och jobba med utveckling. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som underhållsmekaniker med förebyggande och avhjälpande underhåll. I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Driftsäkerhet och underhåll

Industritekniska programmet

Detta program passar dig som tycker om att arbeta praktiskt, att lösa problem och jobba med utveckling. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Du väljer att jobba med metall eller trä. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som CNC-operatör eller maskinsnickare (startar 2022). I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Produkt- och maskinteknik

Industritekniska programmet

Detta program passar dig som tycker om att arbeta praktiskt, att lösa problem och jobba med utveckling. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som svetsare. I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Svetsteknik

Industritekniska programmet

Detta program passar dig som tycker om att arbeta praktiskt, att lösa problem och jobba med utveckling. Du har möjlighet att skaffa dig en högskolebehörighet. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta med kvalitet, styr- och reglerteknik. I programmet ingår flera veckors APL (praktik) ute på ett företag.

Inriktning:
Processteknik

Teknikprogrammet

Efter Teknikprogrammet kan du antingen fortsätta studera vid en högskola eller ge dig ut i arbetslivet. Arbetsmarknaden för tekniker är internationell, så det finns stora möjligheter för dig att både studera och arbeta i andra länder. Du kan till exempel jobba med datorer och nätverk inom olika IT-yrken.

Inriktning:
Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet

Efter Teknikprogrammet kan du antingen fortsätta studera vid en högskola eller ge dig ut i arbetslivet. Arbetsmarknaden för tekniker är internationell, så det finns stora möjligheter för dig att både studera och arbeta i andra länder. Du kan till exempel jobba med produktion och konstruktion inom industrin med bland annat CNC-maskiner.

Inriktning:
Produktionsteknik

Teknikprogrammet

Efter Teknikprogrammet kan du antingen fortsätta studera vid en högskola eller ge dig ut i arbetslivet. Arbetsmarknaden för tekniker är internationell, så det finns stora möjligheter för dig att både studera och arbeta i andra länder. Du kan till exempel jobba med samhällsbyggande, miljö och arkitektur.

Inriktning:
Samhällsbyggnad och miljö