Anders Ljungstedts gymnasium

Här hittar du information om Anders Ljungstedts gymnasium.

Om skolan

Besöksadress: Anders Ljungstedts gata 1, 582 54 Linköping
Stad:
Linköping
Region:

Program

El- och energiprogrammet

Är du tekniskt intresserad, händig, eller bra på logiskt tänkande och programmering? Tycker något av detta av detta beskriver dig? Då tror vi att programmets Automationsinriktning är något för dig.

Inriktning:
Automation

Flygteknikerutbildning

Flygteknikutbildningen är utbildningen för dig som vill arbeta som flygmekaniker med tekniskt underhåll inom flygplan, helikopter eller rymd, eller som mekaniker/montör i flygindustrin. Du kan även studera vidare till flyg- eller helikoptertekniker på yrkeshögskolan och underlätta vägen mot att bli pilot eller läsa andra högskoleutbildningar.

Inriktning:
Flygtekniker

Industritekniska programmet

Du lär dig de vanligaste svetsmetoderna för att du ska kunna sammanfoga material med olika metoder och tekniker. Du får också breda kunskaper inom plåtbearbetning. På inriktningen utbildas du till Internationell svetsare (IW) och du har möjlighet till certifiering och diplomering i olika svetsmetoder under årskurs 3. Efter utbildningen kan du arbeta som svetsare både i Sverige och internationellt.

Inriktning:
Svetsteknik

Yrkesutbildning för vuxna

På våra vuxenutbildningar blandas teori och praktik på ett givande sätt. Vår nära kontakt med näringslivet ger dig också goda valmöjligheter vid till exempel Arbetsplatsförlagt Lärande (APL). Hos oss hittar du utbildningar som kan leda till både jobb och fortsatta studier efter examen.

Inriktning:
CNC-operatör, Industriell automationstekniker, Svetsteknik

Yrkeshögskola

Som flygtekniker har du ett stort ansvar och många personer litar på att ditt arbete utförs korrekt, kraven på säkerhet och kvalitet är höga. Att kunna inhämta information ur manualer och tillgodogöra sig ny teknik både på svenska och engelska är något yrkesrollen kräver. Som flygtekniker verkar du både självständigt och i samarbete med andra. Vanliga arbetsuppgifter inkluderar underhåll av flygfarkoster, struktur och kompositarbeten samt planering och beredning av underhåll.

Inriktning:
Helikoptertekniker