Älvstrandsgymnasiet

Här hittar du mer information om Älvstrandsgymnasiet.

Om skolan

Besöksadress: Älvstrandsvägen 2, 683 30 Hagfors
Stad:
Hagfors
Region:

Program

El- och energiprogrammet

När du har klarat dina kurser kan du direkt söka anställning på en elfirma eller ett företag som sysslar med el. Första året på elfirman kallas för lärlingstid och enkelt förklarat så får du betalt medan företaget skickar runt dig på blandade arbetsuppgifter för att du ska få prova på och lära dig så mycket som möjligt. Efter lärlingsåret har du full behörighet som elektriker.

Inriktning:
Automation

Industritekniska programmet

Arbetsmarknaden är mycket god inom industrin, och du som väljer TOP har stora möjligheter att få jobb direkt efter studenten. Inriktningen Produktion och maskinteknik ger dig en yrkesexamen efter avslutade gymnasiestudier. Du kan till exempel arbeta som maskinoperatör, svetsare eller reparatör.

Inriktning:
Produkt- och maskinteknik

Naturvetenskapsprogrammet

Vill du fortsätta att studera inom helt andra områden så passar utbildningen på Naturvetenskapsprogrammet lika bra även då. Efter avslutad gymnasieutbildning blir du behörig att söka till i stort sett alla högskoleutbildningar. Laborationer och exkursioner är en stor del av undervisningen. Du får undersöka olika fenomen, göra iakttagelser och dra slutsatser.

Inriktning:
Naturvetenskap

Teknikprogrammet

Efter utbildningen kommer du att ha tillgång till många attraktiva universitetsutbildningar där arbetsgivarna står i kö för att anställa just dig. Som tekniker väntar en lysande arbetsmarknad.

Inriktning:
Produktionsteknik

Yrkesutbildning för vuxna

För att möta teknikbranschens krav på fördjupade kunskaper, både teoretiskt men även praktiskt genom arbetsplatsförlagt lärande, så erbjuder vi en utbildning till automationstekniker. Med denna tvååriga yrkesutbildning ges du möjlighet att studera en yrkesutbildning som branschen efterfrågar.

Inriktning:
El/Automation och Industriteknik