Älvkullegymnasiet

Här hittar du mer information om Älvkullegymnasiet.

Om skolan

Besöksadress: Sävegatan 7, 654 63 Karlstad
Stad:
Karlstad
Region:

Program

Teknikprogrammet

Du får kunskap om hela teknikutvecklingsprocessen; från idé till design, konstruktion, produktion, distribution, försäljning, service, återvinning och analys. Programmet ger dig utökad behörighet att studera teknik och naturvetenskap på universitet och på yrkeshögskola. Efter tre år på programmet kan du läsa ett fjärde år. Då får du gymnasieingenjörsexamen, vilket ökar dina möjligheter att komma ut i arbetslivet direkt efter gymnasietiden.

Inriktning:
Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, Samhällsbyggnad och miljö, Teknikvetenskap

TE4 Teknikprogrammet

Gymnasieingenjörsutbildningen är för dig som vill få djupare kunskaper inom teknikområdet. Utbildningen sker i nära samarbete med det regionala näringslivet och i undervisningen ingår arbetsformer och metoder hämtade från yrkeslivet. Problemlösning och teknikutveckling i projektform är en viktig del av pedagogiken. Du fördjupar dina tekniska yrkeskunskaper och utvecklar färdigheter inom projektledning, projektstyrning och teknisk dokumentation.

Inriktning:
Design och produktutveckling, Informationsteknik, Produktionsteknik, Samhällsbyggnad