Högbergsskolan

Här kan du läsa mer om Högbergsskolan.

Om skolan

Besöksadress: Palmgatan 11-13, 815 38 Tierp
Stad:
Tierp
Region:

Program

Naturvetenskapliga programmet

På den naturvetenskapliga inriktningen får du fördjupade kunskaper inom fysik, kemi och biologi samtidigt som du får lära dig om de viktiga områdena energi och miljö. Du kommer att få kunskap om naturvetenskapens betydelse för industri, medicin och livsmiljö. Du får också möjlighet till omfattande fördjupningar och kompletterande kunskaper i språk och humanistiska ämnen. Teori blandas med fältstudier, experiment och laborationer.

Inriktning:
Naturvetenskap

Teknikprogrammet

Inom inriktningen design och produktutveckling kommer du lära dig om hur man designar, konstruerar och producerar en produkt, från första idén till en färdig produkt. För att träna dig inom detta får du arbeta med digitala verktyg såsom 3D-CAD och med skiss- och modelleringstekniker för att visualisera din idé. Du får också lära dig konstruktions- och produktionsteknik för att förstå hur man kan tillverka din produkt.

Inriktning:
Design och produktutveckling, Produktionsteknik

Yrkesvux

Yrkesutbildningar är utbildningar som direkt leder till en yrkestitel inom ett specifikt område. I yrkesutbildningar varvas oftast teoretiska och praktiska moment och den praktiska delen är dominerande.

Inriktning:
Produktion och maskinteknik, Svetsteknik