Västerås (förr Wijkmanska)

Tidigare var utbildningar certifierade på Wijkmanska Gymnasiet inom Teknikcollege i Västerås kommun. Efter att skolan lade ner sin verksamhet flyttades Tc-utbildningarna över till två andra skolor i närområdet. Dessa skolor är i dagsläget inte certifierade enligt Teknikcolleges kvalitetskriterier och syns därför inte här. Dock är fortfarande utbildningarna i sig certifierade.

Om skolan

Besöksadress: Storgatan 5, 11414 Västerås
Stad:
Västerås
Region:

Program

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Du får även högskolebehörighet till fler områden.

Inriktning:
Informations- och medieteknik, Processteknik, Samhällsbyggnad och miljö, Teknikvetenskap

Industritekniska programmet

Det råder ofta brist på utbildade inom flera industriyrken. En person med god industriteknisk utbildning klarar sig ofta bra även under sämre tider på arbetsmarknaden. Framtidens industriarbete skiljer sig mycket från hur det såg ut förr eftersom allt mer av produktionen styrs via datorteknik. Det är därför viktigt att skaffa sig en bra tekniskt inriktad utbildning där man behärskar datorstyrda maskiner och produktionsprocesser.

Inriktning:
Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskola.

Inriktning:
Automation, Elteknik