fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
YH-Underhållstekniker inom automatiserad industri

Vi firar första certifierade Yrkeshögskole-utbildningen!

Tillsammans med elever, lärare och utbildningsansvariga firade vi på Teknikcollege Västra Småland att vi har certifierat vår första Yrkeshögskoleutbildning. Underhållstekniker inom automatiserad industri vid Högskolan på Hemmaplan i Gislaved är en mycket efterlängtad utbildning av det regionala näringslivet.

Flertalet företag är involverad i utbildningen och samverkar med skolan på olika sätt, allt ifrån att stötta med utrustning och material till att ta emot elever på LIA (lärande i arbete).
Underhållstekniker är ett bristyrke inte bara i vår region utan i hela landet, av de 4 554 elever som läsåret 19/20 läste på gymnasialt Industritekniskt program så är det endast 353 som läser inriktning mot Driftsäkerhet och underhåll i hela Sverige.

Många av eleverna berättar att deras intresse för teknik och automation ledde till att det sökte utbildningen. Andra kände att intresset för att kunna ta isär saker och sätta ihop igen (flera har mekat med mopeder och bilar i många år) var det som avgjorde men gemensamt har de alla att de trivs bra med sitt utbildningsval.


På bild syns eleverna som startade utbildningen 2019 i Gislaved, den andra halvan av klassen läser på Vetlanda lärcentrum.

För mer information om utbildningen följ länken: https://www.gislaved.se/utbildning-och-barnomsorg/vuxenutbildning/hph—hogskolan-pa-hemmaplan/program-hph

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.