fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Teknikcollege handledarutbildning

Östergötlands handledare nummer 300

Att utbilda handledare med Teknikcollege egen utbildning är ett prioriterat område för Teknikcollege Östergötland. Sedan januari 2016 då utbildningen var färdig har Tc Östergötland utbildat flera handledare inom sin region. Den 4 juni 2019 deltog Niklas Skogh i utbildningen och han blev handledare nummer 300. Det tycker vi är värt att uppmärksamma så vi sätter honom i heta stolen.

 

Niklas Skogh arbetar på ETP Transmission i Linköping. Vad gör du på jobbet?

Jag jobbar med Elektronstrålesvetsning (EBW) som är en avancerad svetsmetod där man smälter ihop materialet i en vacuumkammare utan några tillsatsmaterial eller skyddsgaser. Svetsmetoden används inte av så många företag i Sverige men vi har tre anläggningar och planerar för en fjärde. Maskinerna är dyra i inköp och man måste ha produkter som passar för just sådan svetsning.

Varför ville du gå Handledarutbildningen?

Jag anmälde mig till handledarutbildningen för att få lite fler verktyg att använda när jag i mitt jobb ska handleda och lära upp både nyanställda och praktikelever från skolan.

Vad tyckte du om Handledarutbildningen?

Jag tyckte att den lärorik och innehållsrik för att bara vara på en dag. Framförallt tog jag till mig av avsnittet där man gick igenom uppföljning av eleverna. Vi var fyra kollegor som gick samtidigt tillsammans med tretton handledare från Rimaster och Fergas.

Hur engagerar sig ETP Transmission i skola?

Vi har en plats i den lokala styrgruppen för Teknikcollege i Linköping sedan många år. Vi brukar försöka ta emot någon elev på APL då och då i mån av tid såklart. Vi vill gärna hjälpa till med detta och i ett par fall har det lett till att vi anställt eleverna efteråt. Vi brukar också ta emot studiebesök på arbetsplatsen genom bland annat gymnasieskolorna i Linköping.


Information om Teknikcollege handledarutbildning

För att stärka arbetet med lärande i arbete och därmed handledarskap har vi inom Teknikcollege tagit fram en nationell branschspecifik handledarutbildning där alla handledarna ska ges samma grundläggande förutsättningar. Utbildningen har funnits sedan januari 2016.

I SKM-projektet som pågår fram till augusti 2020 görs en uppdatering av handledarutbildningen. Nyheter i utbildningen förväntas vara: ett förtydligande av det digitala APL-verktyget, ett avsnitt om värdegrundsbaserat lärande samt en handledarutbildning för chefer.

Håll utkik på teknikcollege.se/skm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.