fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

Hur är det att börja gymnasiet?

Vi träffade Emil! Han har pluggar Teknikprogrammet på Härnösands gymnasium som är en del av Teknikcollege Södra Norrland. Hur är det egentligen att börja gymnasiet och hur är det egentligen att plugga teknik? I intervjun nedan ger Emil bra svar på många intressanta frågor.

 
Hej, vem är det som sitter i Heta Stolen?

Jag heter Emil Westin och är 16 år, jag går första året på Teknikprogrammet på Härnösands gymnasium.

Vad gör du på fritiden?

Jag spelar hockey i J18, men håller även på med egen fysträning. När jag inte tränar så pluggar jag och försöker hålla tempot i skolan. Då jag har tid över så umgås jag med kompisar och familj.

Vad var viktigt för dig när du sökte till gymnasiet?

Att det skulle vara en bred linje med mycket kunskap så att man får med sig stora kunskaper när man kommer ut i vuxenlivet.

Hur kommer det sig att du valde Teknikprogrammet?

Därför att jag visste att det är en bred linje och för att min bror inspirerade mig att välja det efter att han tagit studenten. Jag valde också Teknikprogrammet på grund av att jag brinner för matte och teknik vilket jag nu får hålla på med.

Kan du beskriva din utbildning med tre ord?

Lärorik, tuff, rolig.

Kan du berätta om något spännande som ni gör just nu?

Vi håller på med ett grupparbete där vi ska renovera vår matsal så att det går smidigare, enklare och framför allt fortare att få mat. En ny typ av uppgift som jag inte stött på tidigare, det ska bli riktigt kul att få arbeta med detta.

Hur skulle du summera du din gymnasietid hittills?

Väldigt mycket matte och en hel del snack inom klassen om hur vi ska nå våra mål under närmaste tre åren tillsammans. Vi har pratat om BLUNS som står för, Bemötande, Lärande, Utveckling, Nära samhället och Samarbete.

Har du något råd att ge till studerande i årskurs 9 som funderar på Teknikprogrammet?

Sök! Det är en superbra linje!

Var är du om 10 år?

Då tror jag nog att jag antingen jobbar eller pluggar, kanske i Stockholm eller liknade!

Fakta

Namn: Emil Westin

Pluggar: Teknikprogrammet, första året

Utbildningsanordnare: Härnösands gymnasium

Teknikcollege: Södra Norrland

Läs mer: Länk till hemsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.