fbpx

Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Västra Mälardalen för studerande
Västra Mälardalen

Välkommen till Västra Mälardalen!

Teknikcollege Västra Mälardalen är ett samarbete mellan kommunerna Köping, Arboga och Kungsör.

På Teknikcollege får du möjlighet att jobba med den senaste tekniken, ta del av innovativa lösningar på framtidens utmaningar samt möjligheter till praktik och jobb under studietiden. Den arbetsmarknad som väntar när du är klar präglas av såväl höga löner som stora karriärmöjligheter lokalt och globalt

En utbildning som är certifierad genom Teknikcollege ska ge studerande den kunskap som eftersträvas ute hos företagen. Då blir det lättare för de studerande att få jobb eller fortsätta med högre studier, men framförallt för att Sveriges industri och teknikföretag fortsatt ska vara konkurrenskraftigt, både på lång och kort sikt.

Teknikcollege Västra Mälardalen har en nära samverkan genom hela utbildningstrappan, från att öka teknikintresset för barn och ungdomar till gymnasiet, yrkesvux och YH.

i Fokus

Specialidrott är perfekt för unga med sikte på en elitkarriär

Specialidrott är perfekt för unga med sikte på en elitkarriär

Läs mer


21 april
i Fokus

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Läs mer


4 december

Gymnasieutbildningar

I Västra Mälardalen har vi kvalitetssäkrade utbildningar i Arboga och Köping. Kontakta oss om det är något du funderar över när det gäller ditt utbildningsval. Kontakt hittar du längre ner på siten.

UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El- och energiprogrammet
Inriktning: Dator- och kommunikationsteknik
Vad blir du? Du lär dig grunderna i elektronik, datateknik och programmering. Efter examen ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med dator- och kommunikationssystem.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling - profil Saab Tekniska Gymnasium
Vad blir du? Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program utformat tillsammans med Saab och ger dig kunskaper inom datorstyrd design och konstruktion.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El- och energiprogrammet
Inriktning: Automation
Vad blir du? Väljer du inriktning automation får du kunskaper att programmera och underhålla industrirobotar, inklusive kringutrustning på ett säkert och effektivt sätt. Du får lära dig robotsäkerhet och hur du arbetar med automatiserade produktionsutrustningar. Drift, underhåll och felsökning är kunskaper du lär dig på företagen och utbildningen ger goda möjligheter till jobb.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produkt- och maskinteknik och driftsäkerhet och underhåll
Vad blir du? Alla elever som går Industritekniska programmet läser inriktningen produkt och maskinteknik där du får lära dig tillverka detaljer i metall och andra material med hjälp av exempelvis svarvar, fräsar och borrmaskiner. I början arbetar du med maskiner som man ställer in manuellt men efter hand går du över till att använda mer avancerade datorstyrda maskiner - CNC-maskiner för tillverkning av detaljer.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Teknikvetenskap och Design och produktutveckling
Vad blir du? I inriktning design och produktutveckling tränar du dig på att kreativt lösa tekniska problem på ett hållbart sätt för människa och miljö. Du kommer att lära dig alla steg från en idé till färdig produkt. Du kommer även att lära dig använda datorprogram som hjälpmedel i ditt arbete med design och konstruktion. Dina huvudämnen kommer att vara teknik, matematik, fysik och kemi. Dessa verktyg är viktiga för att klara många andra ämnen i programmet. Inriktning teknikvetenskap är främst till för dig som tänker fortsätta att studera på högskolans tekniska utbildningar. Här ingår samtliga kurser som krävs för behörighet till ingenjör. Du lär dig att använda matematiska modeller, att simulera, styra och reglera. Du får en ökad förståelse hur man tänker och arbetar med hela teknikprocessen.

Kontakta oss

Jimmy Fernerud

Regional processledare
E-post: jimmy.fernerud@koping.se
Telefon: 073 765 67 97

Lars-Erik Wige

Regional styrgruppsordförande
E-post: lars-erik.wige@lewig.se
Telefon: 073 836 18 00

Case

Andreas blickar framåt

Andreas blickar framåt

Läs mer


14 mars
Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.