Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Uppland för utbildningsanordnare
Uppland

Välkommen till Uppland!

Närmare 40 företag, flera av dem världsledande, samverkar aktivt inom Teknikcollege Uppland. Var med du också!

Regionen är i stark tillväxt och teknikbranscherna omfattar energi, life science/biotech, stål, tillverkning, papper, klimatsystem, fastighetsbranschen, marinindustri, gjuteri, järnbruk och teknikkonsulter. Teknikcollege Uppland har fem certifierade utbildningsanordnare; Forsmarks skola, Fyrisskolan, Högbergsskolan/YrkesVux i Tierp, Wilhelm Haglunds gymnasium och Vuxenutbildningen i Östhammar. De gymnasieprogram som är certifierade är Industritekniska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. På YrkesVux i Tierp är det de industritekniska inriktningarna svetsteknik och produktion och maskinteknik som är certifierade. På Vuxenutbildningen i Östhammar finns den certifierade Yrkeshögskoleutbildningen till processtekniker. Vi har också två certifierade gymnasieingenjörsutbildningar i regionen. Vid Fyrisskolan i Uppsala är det Produktionsteknik med inriktning automation. Vid Forsmarks skola i Östhammar är det Produktionsteknik med inriktning energi.

Teknikcollege Uppland är ett samarbete mellan Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner och vi samverkar även med Uppsala universitet och Högskolan i Gävle.

i Fokus

Jobbrush efter industristudier med Sandvik

Jobbrush efter industristudier med Sandvik

Läs mer


4 juni
i Fokus

Trendbrott: andelen tjejer ökar

Trendbrott: andelen tjejer ökar

Läs mer


18 april

Utbildningsanordnare i din region

Kontakta oss

Patrik Larsson

Processledare
E-post: patrik.t.larsson@regionuppsala.se
Telefon: 018 611 60 74

Camilla Berglund

Regional styrgruppsordförande
E-post: camilla.berglund@se.atlascopco.com
Telefon: 072 1430620

Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

“Det är viktigt att kunna karriärväxla”

“Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari
Case

Anton har redan fått jobb

Anton har redan fått jobb

Läs mer


14 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.