fbpx

Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Uppland för studerande
Uppland

Framtidssäkrar du din karriär i Uppsala län?

En Teknikcollegeutbildning innebär att företagen är med dig hela vägen. Närmare 40 av regionens största företag samarbetar inomTeknikcollege. De vill bygga relation med dig inför framtiden. Oavsett om du vill börja jobba direkt eller läsa vidare är Teknikcollege att bra val!

Det finns många företag inom industri- och teknikbranscherna i Uppsala län. Både världsledande och unika och kanske din framtida arbetsgivare? Dessa företag behöver fler att anställa och vill därför vara med och påverka din framtida utbildning. Teknikcollege är en samverkansplattform som säkerställer att du utbildas till vad företagen behöver eftersom de själva är med och formar din utbildning. Du som läser en Teknikcollegecertifierad utbildning får därmed en tätare kontakt med lokala företag. Du ges möjlighet att samarbeta med företagen genom olika initiativ såsom praktik, gästföreläsningar, studiebesök, projektarbeten och det är inte ovanligt att det erbjuds sommarjobb mellan studieåren. Oavsett om du är ungdom eller vuxen är en Teknikcollegeutbildning ett bra val för framtiden.

Läs en Teknikcollegeutbildning du också!

i Fokus

Specialidrott är perfekt för unga med sikte på en elitkarriär

Specialidrott är perfekt för unga med sikte på en elitkarriär

Läs mer


21 april
i Fokus

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Läs mer


4 december

Gymnasieutbildningar

Utbildningar för både unga och vuxna. I Uppland har vi kvalitetssäkrade utbildningar i Uppsala, Tierp och Östhammar. Kontakta oss om det är något du funderar över när det gäller ditt utbildningsval. Kontakt hittar du längre ner på siten.

UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik
Vad blir du? Är du intresserad av teknisk utveckling och känner att du kan arbeta både i arbetslag eller individuellt? Gillar du kluriga problem och har en känsla för kvalitet? Då är Industritekniska programmet något för dig!
Utbildning: Naturvetenskapsprogrammet
Inriktning: Naturvetenskap
Vad blir du? På den naturvetenskapliga inriktningen får du fördjupade kunskaper inom fysik, kemi och biologi samtidigt som du får lära dig om de viktiga områdena energi och miljö. Du kommer att få kunskap om naturvetenskapens betydelse för industri, medicin och livsmiljö. Du får också möjlighet till omfattande fördjupningar och kompletterande kunskaper i språk och humanistiska ämnen. Teori blandas med fältstudier, experiment och laborationer.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling
Vad blir du? Inom inriktningen design och produktutveckling kommer du lära dig om hur man designar, konstruerar och producerar en produkt, från första idén till en färdig produkt. För att träna dig inom detta får du arbeta med digitala verktyg såsom 3D-CAD och med skiss- och modelleringstekniker för att visualisera din idé. Du får också lära dig konstruktions- och produktionsteknik för att förstå hur man kan tillverka din produkt.
Utbildning: Yrkexvux
Inriktning: Svetsteknik, Produktion och Maskinteknik
Vad blir du? Yrkesutbildningar är utbildningar som direkt leder till en yrkestitel inom ett specifikt område. I yrkesutbildningar varvas oftast teoretiska och praktiska moment och den praktiska delen är dominerande.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Ett fjärde år Gymnasieingenjör
Inriktning: Produktionsteknik - automation
Vad blir du? Det fjärde året på teknikprogrammet vänder sig till dig som vill få en utbildning som ger mycket stora möjligheter att få ett jobb direkt. Utbildningen är starkt efterfrågad av näringslivet och ger en god inblick i ingenjörsyrket samtidigt som det är en bra förberedelse för vidare studier till högskole- och civilingenjör. Tänkbara yrken är produktionstekniker, arbetsledare, produktionsledare, CNC-operatör eller automationstekniker.
Utbildning: Naturvetenskapsprogrammet
Inriktning: Naturvetenskap
Vad blir du? Fyrisskolans naturvetenskaps- och teknikprogram är certifierade inom Teknikcollege. Det betyder att du kan dra nytta av skolans samarbeten med företag och få goda kontakter med näringslivet. Certifieringen innebär också att du garanterat kan utöka antalet kurser med 300 p för att få t.ex. bättre teknikkunskaper, en ökad programfördjupning eller en bredare behörighet för att läsa vidare.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap
Vad blir du? Teknikprogrammet är för dig som är en teoretisk praktiker – du får alla möjligheter att jobba med hela processen från ingenjörsmässiga idéer på ritbordet, till produktion och färdigställande, hela tiden med tillgång till gedigen hjälp från våra erfarna lärare. I utbildningen ingår exempelvis att göra ritningar, utföra beräkningar, kalkyler, att kommunicera med hjälp av dator och nätverk. Teori, praktik och laborationer varvas med arbete i högteknologisk miljö. På teknikprogrammet har du möjlighet att utveckla din entreprenörsanda och starta företag inom ung företagsamhet – kanske just du blir årets uppfinnare?
Utbildning: Yrkesutbildningar för vuxna
Inriktning: Operatör inom läkemedelsindustrin
Vad blir du? Som operatör arbetar du med tillverkning, paketering och leverans. Arbetsuppgifterna innebär bland annat kvalitetskontroll, tillverkning i renrum, provuttag och analys.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Ett fjärde år Gymnasieingenjör
Inriktning: Produktionsteknik - energi
Vad blir du? Vad en gymnasieingenjör jobbar med kan skilja sig åt mellan de olika branscherna och utvecklas efter tid, men projektledare, produktionstekniker, designer eller kanske arbetsledare är några av de jobb som kan var aktuella. Utbildningen sker i samarbete mellan skola och näringsliv. Den ska ge eleverna möjlighet att utveckla ingenjörsmässiga färdigheter enligt den internationellt erkända CDIO-modellen (Concieve, Design, Implement, Operate). Ett lokalt programråd finns kopplat till utbildningen för att säkerställa att utbildningen är relevant och leder till anställningsbarhet.
Utbildning: Naturvetenskapsprogrammet
Inriktning: Naturvetenskap
Vad blir du? Det naturvetenskapliga programmet ska i första hand förbereda för högskolestudier inom naturvetenskap, matematik och teknik. Det ger också behörighet till de flesta andra högskoleutbildningar, vilket betyder att programmets utbildning ger en bredd med möjlighet till fördjupning inom många olika områden.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap
Vad blir du? Teknikprogrammets lista på möjliga kurser inom programfördjupningen är omfattande och ger stora möjligheter att ”paketera” kurserna med tanke på kommande utbildningar på högskolor och universitet och arbetsliv. Teknikprogrammet handlar både om gårdagens, dagens och framtidens teknik. Eleverna ska få träna sig i att tänka nytt, utifrån framtidens behov av teknik, och i att ta fram teknik som bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle. Detta innebär också att entreprenörskap är ett viktigt innehåll
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produkt- och maskinteknik
Vad blir du? Med en examen från oss kan du börja jobba som industritekniker direkt efter examen eller gå vidare till högre studier vid universitet och högskola. Du kommer att ha stor arbetslivserfarenhet, aktuella teoretiska och praktiska kunskaper inom ditt yrke och inte minst - vara attraktiv på arbetsmarknaden!

Eftergymnasiala utbildningar

I Uppland har vi kvalitetssäkrade utbildningar för vuxna.

UTBILDNING
INRIKTNING
ANORDNARE
VAD BLIR DU?
Utbildning: Yrkeshögskola
Inriktning: Processtekniker - Yrkeshögskoleutbildning
Vad blir du? Process- och produktionsföretag i Östhammars kommun och region Uppsala som Sandvik, Forsmark, Holmen Paper, Fresenius Kabi och många fler företag.

Kalender

Kommande möten och evenemang i Uppsala län

Kontakta oss

Simon Ternström

Processledare
E-post: simon.ternstrom@regionuppsala.se
Telefon: 072 007 40 95

Carolina Pettersson

Regional styrgruppsordförande
E-post: carolina.pettersson@afry.com
Telefon: 072 143 06 20

Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari
Case

Anton har redan fått jobb

Anton har redan fått jobb

Läs mer


14 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.