Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Södra Vätterbygden för utbildningsanordnare
Södra Vätterbygden

Välkommen till Södra Vätterbygden!

I regionen finns det 600 teknik- och industriföretag som ger jobb åt 15 000 personer och 75 procent av dessa jobb är i en internationell miljö. Genom satsningen Teknikcollege vill vi främja kompetensförsörjningen i regionen för att få en internationell konkurrenskraft.

Teknikcollege Södra Vätterbygden är ett samarbete mellan kommunerna Jönköping, Vaggeryd, Habo och Mullsjö.

I regionen finns det 600 teknik- och industriföretag som ger jobb åt 15 000 personer och 75 procent av dessa jobb är i en internationell miljö. Genom satsningen Teknikcollege vill vi främja kompetensförsörjningen i regionen för att få en internationell konkurrenskraft. Företagen i vår region har en nyckelroll i utbildningen. Genom att ha ett gott samarbete och nära relationer med regionens företag och organisationer, får elever och studenter den senaste kunskapen inom teknik och industribranschen.

Förutom företag i regionen ingår Teknikföretagen, IF Metall och Jönköpings Tekniska Högskola i samarbetet. Utbildningsanordnare är Bäckadalsgymnasiet i Jönköping och Fenix Kultur- och Kunskapscentrum i Vaggeryd.

i Fokus

Nytt i handledarutbildningen och lansering av digitalt apl-stöd

Nytt i handledarutbildningen och lansering av digitalt apl-stöd

Läs mer


26 november
i Fokus

Så lyckas ni med prao

Så lyckas ni med prao

Läs mer


22 november
Vi tipsar vidare!

Material som kan hjälpa er som nu studerar/undervisar på distans och online.

Under rådande omständigheter försöker vi bidra med att hitta relevant material för våra utbildningsanordnare inom våra branschspecifika kompetensråd. Här samlar vi material som kan hjälpa er som nu studerar/undervisar på distans och online. https://kompetensrad.goteborgsregionen.se/lankar-distansundervisning/?fbclid=IwAR0OpxeEp9EIF2ZdlTtA1iuiugpQGog5_HfwEXifwfwmdqwJCs2jjvztF7wUtbildningsanordnare i din region

I vår region Södra Vätterbygden erbjuder tre gymnasieskolor Teknikcollege-certifierade utbildningar. De är Bäckadalsgymnasiet och Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping samt Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd.

Kontakta oss

Malin Blomqvist

Processledare
E-post: malin.blomqvist2@jonkoping.se
Telefon: 036-10 29 72

Björn Landén

Regional styrgruppsordförande
E-post: bjorn.landen@husqvarnagroup.com
Telefon: 070-394 63 92

Nyheter från Södra Vätterbygden

Dokument

Kalender

Planera in kommande aktiviteter redan nu, Välkommen att anmäla dig längre fram.

22 22
apr | 2020

I samband med Yrkes -SM skulle vi haft en av våra slutkonferenser inom ESF-projektet SKM. Slutkonferensen flyttas fram till hösten 2020. Mer information kommer.

15 15
maj | 2020

Besök Produktionsmässorna på Elmia 12-15 maj. Gymnasieklasser välkomna på besök, fri entré. Tänk på att alla besökare måste registrera sig via Elmias hemsida och skriva ut personliga entrébiljetter att ta med för att ha tillträde till alla mässhallar. TC-montern kommer att vara bredvid SKTC stora monter där bl a tävlingen skärande bearbetning i Yrkes SM äger rum. Här är mer information om mässorna:  se film här:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=C-IZMURtuJs&feature=emb_logo

15 15
maj | 2020

På fredagen 15 maj kommer ungefär 200 elever från årskurs 8 runt om i länet att besöka Elmia genom vårt samarbete Teknikspåret. Särskild anmälan  31 januari 2020 till detta arrangemang. Kontakta Malin för mer information om det.

28 28
maj | 2020

Detta är ett preliminärt datum för nästa tillfälle med Teknikcollege Handledarutbildning.  Heldagsutbildning.

Hör gärna av dig med intresseanmälan till malin.blomqvist2@jonkoping.se

Samverkande företag

Vi engagerar oss i Teknikcollege-utbildningarna för att ge både personal och studerande en meningsfull och verklighetsförankrad utbildning där vi kan ha ett kontinuerligt erfarenhetsutbyte. Teknikutvecklingen går snabbt framåt. Samverkan inom Teknikcollege underlättar anpassningen till denna. Vi har möjlighet att inom ramen för Teknikcollege korsbefrukta erfarenheter och kunskaper mellan olika skolor, program och kurser i de industrirelevanta utbildningarna i olika skolformer. Tillsammans säkrar vi också att studenterna får kontakt med arbetslivet och olika personer som representerar olika yrken inom branschen. Tillsammans med lärarna och skolledningarna höjer vi ribban för nivån på undervisningen, erbjuder en utbildning i framkant och ser till att den matchar företagens framtida kompetensbehov genom samverkan i Teknikcollege styrgrupper,

Case

Ny CNC-lösning som talar elevens språk

Ny CNC-lösning som talar elevens språk

Läs mer


6 maj
Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.