plus size summer http://beautystic.com barbie crochet ball gown patterns free
who inventes sexdolls?
replica watches good experience at any given time is was similar to.
Utbildare - Teknikcollege

Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Södra Vätterbygden för utbildningsanordnare
Södra Vätterbygden

Välkommen till Södra Vätterbygden!

Teknikcollege Södra Vätterbygden är ett samarbete mellan kommunerna Jönköping, Vaggeryd, Habo och Mullsjö. Teknikcollege kvalitetssäkrar och certifierar utbildningar inom el, industri och teknik på gymnasiet och vuxenutbildningen– alltid i nära samarbete med det lokala näringslivet. Teknikcollege är alltså en kvalitetsstämpel som vissa utbildningar får, den ger den studerande både en bred teoretisk och en praktisk grund. Stor vikt läggs vid den studerandes personliga utveckling och förmåga att arbeta i team. Utbildningarna strävar efter att ha regelbundna kontakter med arbetslivet. Exempelvis genom att erbjuda föreläsningar från företag i aktuella branscher, ha utbildade APL-handledare och skarpa företagsprojekt eller göra studiebesök. Företagen i vår region har på så sätt en nyckelroll i utbildningen. Genom att utbildningsanordnarna har ett gott samarbete och nära relationer med regionens företag och organisationer, får elever och studenter den senaste kunskapen inom teknik och industribranschen i olika kurser.

Förutom företag i regionen ingår Teknikföretagen, IF Metall och Jönköpings Tekniska Högskola i samarbetet. Utbildningsanordnare är Bäckadalsgymnasiet i Jönköping och Fenix Kultur- och Kunskapscentrum i Vaggeryd. Veldi Kompetens är utbildningsanordnare på uppdrag av vuxenutbildningen i Jönköpings kommun.

I regionen finns det ungefär 600 teknik- och industriföretag som ger jobb åt ca 15 000 personer och 75 procent av dessa jobb är i en internationell miljö. Genom satsningen Teknikcollege vill vi främja kompetensförsörjningen i regionen för att få en internationell konkurrenskraft.

Scrolla gärna ned här på sidan för att ta del av nyhetsartiklar som visar exempel på olika arbetssätt för en ökad attraktion för våra olika utbildningar och branschen i stort.

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för kompetensförsörjning inom industrin och arbetar nationellt, regionalt och lokalt. Genom att få företag, kommuner och utbildnings-anordnare att samarbeta skapar vi en matchning mellan utbildning och arbetsliv. Vi har ett gemensamt mål – industrins tillväxt genom kompetent arbetskraft tack vare kvalitetssäkrade utbildningar.

i Fokus

Teknikcolleges rikskonferens – digital edition

Teknikcolleges rikskonferens – digital edition

Läs mer


1 mars
i Fokus

Teknikcollege Värmland och Industriråd Värmland slås samman för att sätta ännu större fokus på industrins kompetensfrågor

Teknikcollege Värmland och Industriråd Värmland slås samman för att sätta ännu större fokus på industrins kompetensfrågor

Läs mer


17 december

Utbildningsanordnare i din region

I vår region Södra Vätterbygden erbjuder tre gymnasieskolor Teknikcollege-certifierade utbildningar. De är Bäckadalsgymnasiet och Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping samt Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd. Veldi Kompetens är utbildningsanordnare på uppdrag av Vuxenutbildningen i Jönköping. Industritekniska programmets båda inriktningar är certifierade inom Teknikcollege.

Kontakta oss

Malin Blomqvist

Processledare
E-post: malin.blomqvist2@jonkoping.se
Telefon: 036-10 29 72

Björn Landén

Regional styrgruppsordförande
E-post: bjorn.landen@husqvarnagroup.com
Telefon: 070-394 63 92

Nyheter från Södra Vätterbygden

Kalender

Planera in kommande aktiviteter redan nu, Välkommen att anmäla dig längre fram.

8 8
mar | 2021

Det företagsförlagda lärandet (APL) är en viktig del av varje yrkesutbildning. Det ger den studerande möjlighet att utveckla sitt yrkeskunnande på ett företag. Genom praktiken kommer unga människor ut i arbetslivet och kan med sina nya idéer och förhållningssätt lyfta och utveckla företagen.

Teknikcolleges modell för kvalitetssäkrad APL bygger på beprövad erfarenhet och är framtagen för att utbildningsanordnaren, den studerande och företaget ska få ut så mycket som möjligt av den arbetsplatsförlagda tiden.  Teknikcolleges digitala APL-stöd kvalitetssäkrar och underlättar hela processen runt det arbetsplatsförlagda lärandet. Med APL-stödet kan den studerande enkelt dokumentera vad hen gör på företaget utifrån lärandemålen. Handledaren kompletterar sen studerandes bilder och reflektioner med uppmuntrande och utvecklande kommentarer. Läraren på skolan får genom push-notiser snabbt reda på när den studerande gjort ett nytt inlägg och kan stötta lärandet genom formativ feedback.

Under utbildningen går vi igenom Teknikcolleges modell för kvalitetssäkrad APL och varför ett strukturerat arbete är en framgångsfaktor. Vidare lär vi oss hur man jobbar med det digitala apl-stödet och dess funktioner.

> ANMÄLAN OCH MER INFO HÄR

11 11
mar | 2021

Öppet Hus Tekniska Högskolan, JU

Programansvariga inom teknik och ingenjörsprogram presenterar sina program tillsammans med studenter på respektive program.

Start kl 17.00 Läs gärna mer här  https://ju.se/studera/traffa-oss/oppet-hus.html

16 16
mar | 2021

Teknikcolleges rikskonferens – digital edition

 

Varmt välkommen till Teknikcolleges digitala konferens.

Tema är företagssamverkan. Att bygga bra relationer med företag är en utmaning för många utbildningsanordnare idag. Våra talare däribland Tillväxtverket, Väderstad presenterar praktiska tips och deras framgångsrika och beprövade modeller för företagssamverkan. Lyssna och inspireras!

Vi avslutar förmiddagen med utdelning av verksamhetens finaste priser – Teknikcolleges stora samverkanspris. Vi uppmärksammar fantastiska lärarlag, företag och handledare. Vilka tycker du var de bästa goda exemplen från 2020? Sista dag för nominering är den 8 mars. 

Nominera årets bästa lärarlag

 

Nominera årets bästa företag
Nominera årets bästa handledare

16 mars

9.00-11.00
Anmäl dig här
16 16
mar | 2021

Varmt välkommen till Teknikcolleges digitala konferens.

Tema är företagssamverkan. Att bygga bra relationer med företag är en utmaning för många utbildningsanordnare idag. Dagens talare presenterar praktiska tips och deras framgångsrika och beprövade modeller för företagssamverkan. Lyssna och inspireras!

Konferensen äger rum mellan 09.00-11.00. Anmäl dig här. Mer info kommer inom kort.

Vi avslutar förmiddagen med utdelning av verksamhetens finaste priser – Teknikcolleges stora samverkanspris. Vi uppmärksammar fantastiska lärarlag, företag och handledare. Vilka tycker du var de bästa goda exemplen från 2020? Sista dag för nominering är den 8 mars.

Nominera årets bästa lärarlag
Nominera årets bästa företag
Nominera årets bästa handledare

22 22
mar | 2021

Vi satsar på ytterligare ett tillfälle med digital information om vilka möjliga studier inom teknikindustrin som erbjuds genom högskolan och Yrkeshögskolan. Skarpt läge kl 9.40 ca 30 minuter

22 22
mar | 2021

Ett Sverige som leder den internationella hållbarhetsomställningen. En industri i teknisk framkant – efterfrågade över hela världen. Ett land som exporterar lösningar på globala problem och betraktas som en innovationsstormakt.

Under den ambitionen kallar Industrirådet till Industridagen 2021. Vilka reformer tar Sverige först till framtiden? Och vilka krav ställer det på samhällets olika aktörer – på politiskt ledarskap, industriellt ledarskap, akademi och lärande?

Industridagen 2021 startar den 22 mars och landar – via tre digitala nedslag – den 27 september för en heldagsfinal. Vi gör det från en plats där man är en innovationsstormakt på spåret – Västerbotten!* Under hela resan blir det utmanande samtal, diskussioner och vägval. När vi ses i september landar vi det arbete som skett på vägen. Läs mer nedan! Och anmäl dig nu.

knapp-anmalan-2-vuwz.png

Vi ser fram emot att ha dig med på resan!
* Vi tror på innovation och utveckling och hoppas att vi ska kunna ses den 27 september, om det inte är möjligt ställer vi om till digital version.

25 25
mar | 2021

APL, LIA och praktik är centrala delar av den studerandes utbildning och innebär att lärandet i kurser eller delar av kurser förläggs till en eller flera arbetsplatser.

Teknikcolleges handledarutbildning är framtagen för handledning inom producerande företag och är självklart lika användbar för att handleda kollegor som studerande. Kursen ger dig verktygen för att höja kvaliteten på det arbetsplatsförlagda lärandet och säkra din framtida kompetensförsörjning.

Målgrupphandledare och potentiella handledare på företag, yrkeslärare

> ANMÄLAN OCH MER INFO HÄR

26 26
mar | 2021

Inbjudan FläktGroup IGE-day 26 mars RÄTT    vårt samverkansföretag Fläkt Group bjuder in till ett event kl 9-11 den 11 mars.

Men vänta… Hur går IGEday till nu igen?

Du anmäler dig till ett företag, tar ledigt från skolan några timmar den 26/3 och deltar fysiskt eller digitalt. Ni är cirka 20 tjejer som deltar från hela Sverige. Företagen lägger extra mycket fokus på att göra dagen unik och kul enbart för er. Särskilt eftersom de vet att ni är trötta på att sitta framför en datorskärm hela dagarna.

Målet är att du ska bli motiverad, orka igenom den här tröga pandemin och förstås få upp ögonen för ingenjörsyrket!

Välkommen!

IGEday står för Introduce a Girl to Engineering day och är ett initiativ från Womengineer för att öka intresset till teknik bland unga tjejer.
26 mars 2021.Dagen kommer att ske på företag över hela Sverige, digitalt eller fysiskt med hänsyn till Covid19

Introduce a Girl to Engineering Day

 

Samverkande företag

Vi engagerar oss i Teknikcollege-utbildningarna för att ge både personal och studerande en meningsfull och verklighetsförankrad utbildning där vi kan ha ett kontinuerligt erfarenhetsutbyte. Teknikutvecklingen går snabbt framåt. Samverkan inom Teknikcollege underlättar anpassningen till denna. Vi har möjlighet att inom ramen för Teknikcollege korsbefrukta erfarenheter och kunskaper mellan olika skolor, program och kurser i de industrirelevanta utbildningarna i olika skolformer. Tillsammans säkrar vi också att studenterna får kontakt med arbetslivet och olika personer som representerar olika yrken inom branschen. Tillsammans med lärarna och skolledningarna höjer vi ribban för nivån på undervisningen, erbjuder en utbildning i framkant och ser till att den matchar företagens framtida kompetensbehov genom samverkan i Teknikcollege styrgrupper,

Case

Ny CNC-lösning som talar elevens språk

Ny CNC-lösning som talar elevens språk

Läs mer


6 maj
Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.