Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Sjuhärad för studerande
Sjuhärad

Välkommen till Sjuhärad!

Teknikcollege Sjuhärad är ett samarbete mellan kommunerna Borås, Mark och Ulricehamn.

i Fokus

Konkreta vinster med regionalisering i Almedalen

Konkreta vinster med regionalisering i Almedalen

Läs mer


10 juli
i Fokus

Trendbrott: andelen tjejer ökar

Trendbrott: andelen tjejer ökar

Läs mer


18 april

Gymnasieutbildningar

I Sjuhärad har vi kvalitetssäkrade utbildningar i Borås, Ulricehamn och Mark. Kontakta oss om det är något du funderar över när det gäller ditt utbildningsval. Kontakt hittar du längre ner på siten.

UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Svetsteknik
Vad blir du? Svetsutbildningen ger dig stora möjligheter till arbete inom verkstads-, plåt- eller tillverkningsindustrin direkt efter gymnasiet. Våra yrkeslärare har lång erfarenhet inom branschen. Det ger dig en god insikt i vad arbetet innebär, samtidigt som du bygger ett viktigt kontaktnät inför framtiden.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Produktionsteknik
Vad blir du? Teknikprogrammet utbildar människor inom teknik och vänder sig till dig som drömmer om ett spännande jobb i en bransch med oändliga möjligheter. Programmet är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att utbilda människor inom teknikutveckling i vid mening. Teknikutveckling innebär att analysera behov, arbeta med idéer, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling, Produktionsteknik
Vad blir du? Du får en god grund för vidare studier, där matematik är en av de centrala byggstenarna. Utbildningen är certifierad av Teknikcollege. Det innebär att du kan välja utökad studiegång som matchar företagens önskemål och få ett särskilt diplom, vilket gör att du blir attraktiv att anställa.
Utbildning: El och energiprogrammet
Inriktning: Automation
Vad blir du? El- och energiprogrammet är en yrkesutbildning som vänder sig till dig som vill arbeta med automationsteknik och elinstallationer. Under utbildningen lär du dig om produktion, installation och distribution av el-, energi- och vattensystem.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik
Vad blir du? Industritekniska programmet är ett yrkesprogram där du lär dig hela kedjan från planering till utformning och tillverkning. Du får lära dig hantera de tekniska system som behövs för att producera i industrin. Här ingår kunskap om utrustning, material och processer, de olika produktionsleden, arbetsorganisation, produktekonomi, användning av råvaror och energi, kvalitetssäkring och hur valet av material, metoder och teknik kan påverka samhälle och miljö.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Produktionsteknik, Teknikvetenskap, Design och produktutveckling, Samhällsbyggnad och miljö
Vad blir du? Detta ger dig en grund för dina tekniska studier och ger dig också utökad behörighet till studier på högskolan. I utbildningen diskuteras tekniska lösningars konsekvenser på kort och lång sikt, samt teknikutveckling på gott och ont. Detta gäller inte minst miljöfrågor, som har en central roll i undervisningen.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produkt och maskinteknik
Vad blir du? Här får du lära dig att hantera och programmera datorstyrda maskiner som exempelvis CNC-maskiner och robotar. Efter avklarad gymnasieexamen har du goda möjligheter att få jobb inom industrisektorn.

Kontakta oss

Johan Drotz

Processledare
E-post: johan.drotz@boras.se
Telefon: 076-888 81 25

Jan Andersson

Regional styrgruppsordförande
E-post: jan.andersson@iuc-sjuharad.se
Telefon: 0702-75 23 75

Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

“Det är viktigt att kunna karriärväxla”

“Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari
Case

Anton har redan fått jobb

Anton har redan fått jobb

Läs mer


14 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.