Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Östergötland för utbildningsanordnare
Östergötland

Välkommen till Östergötland!

Yrkesprogram på gymnasiet är bästa valet för dig som vill börja jobba direkt efter gymnasiet. Företagen behöver välutbildad personal, till exempel svetsare, CNC-operatörer, industrielektriker och automationstekniker. Vill du plugga vidare så är ingenjörer hett eftertraktade av industri- och teknikföretagen.

Östergötlands är ett industrilän med många företag med teknikinriktning. Cirka 30 % av Östergötlands arbetande befolkning är sysselsatta i industri- och teknikföretag. För att företagen ska fortsätta utvecklas i länet är det viktigt att de får tillgång till kvalificerad arbetskraft. VI har därför ett stort engagemang i Teknikcollege från företagen i regionen som inser att samarbete mellan företag, kommun och skolor är en avgörande faktor för att bygga bra utbildningar och inspirera unga att välja tekniska utbildningar och yrken. Hundratals företag engagerar sig i Teknikcollege Östergötland genom att delta i styrgrupper och programråd, erbjuda praktikplatser, gästföreläsningar, studiebesök, sommarjobb samt jobb efter avslutad utbildning.

Teknikcollege Östergötland är ett samarbete mellan kommunerna Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Åtvidaberg, Katrineholm samt Finspång. Teknikcollege Östergötland består av 12 skolor i dessa sju kommuner med tillsammans 2150 elever. Vi har 25 godkända gymnasieutbildningar, tre yrkesvuxutbildningar samt två Yh-utbildningar.

i Fokus

Nytt i handledarutbildningen och lansering av digitalt apl-stöd

Nytt i handledarutbildningen och lansering av digitalt apl-stöd

Läs mer


26 november
i Fokus

Så lyckas ni med prao

Så lyckas ni med prao

Läs mer


22 november
Dags att anmäla till

Rikskonferensen 2019

Målgruppen för Teknikcolleges årliga Rikskonferens är alla som engagerar sig i Teknikcollege lokalt, regionalt eller nationellt.

Relaterad information:
Rikskonferens 2019

Utbildningsanordnare i din region

Kontakta oss

Mia Hasselgren-Lundberg

Processledare
E-post: maria.hasselgren-lundberg@skill.se
Telefon: 076-778 15 14

Annika Franzén

Regional styrgruppsordförande
E-post: annika.franzen@vaderstad.com
Telefon: 0142-816 96

Terminsbrev - Teknikcollege Östergötland

Läs de senaste nyheterna och uppdatera dig på kommande möten och aktiviteter i regionen. >>

Samverkande företag

Här kommer vi att visa alla företag som deltar i lokal eller regional styrgrupp

Case

Östergötlands handledare nummer 300

Östergötlands handledare nummer 300

Läs mer


17 juni
Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Vi behöver bli fler tjejer som läser el”

”Vi behöver bli fler tjejer som läser el”

Läs mer


21 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.