fbpx

Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Östergötland för utbildningsanordnare
Östergötland

Välkommen till Teknikcollege i Östergötland!

Ingen vet bättre än ni i skolan hur en bra teknisk utbildning ska utformas. Givetvis vet ni även att tekniska utbildningar är dyra. Samtidigt vet företagen vilken kompetens de efterfrågar och det är där era studerande så småningom ska arbeta. Därför gör vi gemensam sak. Teknikcollege är en plattform som ger dig en naturlig närhet till regionens näringsliv. Tillsammans erbjuder vi de studerande relevanta och certifierade utbildningar inom teknik och industri, som matchar företagens framtida behov. Det gör det lättare för de studerande att få jobb efter examen – och får fler att söka till just dina utbildningar i framtiden.

Östergötlands är ett industrilän med många företag med teknikinriktning. Cirka 30 % av Östergötlands arbetande befolkning är sysselsatta i industri- och teknikföretag. För att företagen ska fortsätta utvecklas i länet är det viktigt att de får tillgång till kvalificerad arbetskraft. VI har därför ett stort engagemang i Teknikcollege från företagen i regionen som inser att samarbete mellan företag, kommun och skolor är en avgörande faktor för att bygga bra utbildningar och inspirera unga att välja tekniska utbildningar och yrken. Hundratals företag engagerar sig i Teknikcollege Östergötland genom att delta i styrgrupper och programråd, erbjuda praktikplatser, gästföreläsningar, studiebesök, sommarjobb samt jobb efter avslutad utbildning.

Teknikcollege Östergötland är ett samarbete mellan Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Åtvidaberg, Katrineholm samt Finspång. Teknikcollege Östergötland består av 12 skolor i dessa sju kommuner med tillsammans 2150 elever. Vi har 25 godkända gymnasieutbildningar, tre yrkesvuxutbildningar samt en Yh-utbildningar.

i Fokus

Processledare och SYV i praosamarbete

Processledare och SYV i praosamarbete

Läs mer


9 juni
i Fokus

Save the date rikskonferensen 2021

Save the date rikskonferensen 2021

Läs mer


11 maj


Utbildningsanordnare i din region

Kontakta oss

Mia Hasselgren-Lundberg

Processledare
E-post: maria.hasselgren-lundberg@skill.se
Telefon: 076-778 15 14

Annika Franzén

Regional styrgruppsordförande
E-post: annika.franzen@vaderstad.com
Telefon: 0142-816 96

Terminsbrev juni 2021 - Teknikcollege Östergötland

Läs de senaste nyheterna och uppdatera dig på kommande möten och aktiviteter i regionen. >>

Nyheter från Östergötland

Samverkande företag

Här är företagen som deltar i lokal och/eller regional styrgrupp och dessutom samarbetar med skolorna på många olika sätt. Vi är också stolta över våra hundratals APL-företag och alla de företag som deltar i programråd, erbjuder studiebesök, gästföreläsningar eller sommarjobb.

Case

Östergötlands handledare nummer 300

Östergötlands handledare nummer 300

Läs mer


17 juni
Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Vi behöver bli fler tjejer som läser el”

”Vi behöver bli fler tjejer som läser el”

Läs mer


21 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.