fbpx

Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Mälardalen för studerande
Mälardalen

Välkommen till Mälardalen!

Företagen i Teknikcollege Mälardalen täcker ett flertal branscher som kombinerar högteknologisk forskning med produktion, som kräver en hög grad av hantverksskicklighet.

Vi har världsledande företag inom stål- och gruvindustrin, fordon- och transmissionsindustrin samt el, energi och automation. Våra branscher innefattar bland annat kunskaper i CNC-skärande bearbetning, svets, automation, elektronik och underhåll.

Teknikcollege Mälardalen är ett samarbete mellan Eskilstuna kommun, Västerås stad och Strängnäs kommun och flera teknikföretag i regionen.

i Fokus

Specialidrott är perfekt för unga med sikte på en elitkarriär

Specialidrott är perfekt för unga med sikte på en elitkarriär

Läs mer


21 april
i Fokus

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Läs mer


4 december

Gymnasieutbildningar

UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Ett fjärde år Gymnasieingenjör
Inriktning: Informationsteknik, Design och produktutveckling, Produktionsteknik.
Vad blir du? Det fjärde året på Teknikprogrammet, T4, vänder sig till elever som vill gå ett år till på gymnasiet för att få en yrkesutbildning som ger mycket stora möjligheter att få ett jobb direkt. T4 ger också praktiska kunskaper som gör det lättare att klara en civilingenjörsutbildning.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produktion och maskinteknik, Svetsteknik, Processteknik, Driftsäkerhet och underhåll
Vad blir du? Industritekniska programmet vänder sig till dig som vill arbeta med t.ex. produktframställning, driftsäkerhet, underhåll och svetsning inom teknisk industri. Du får lära dig om planering, design, tillverkning och drift. Du får lära dig att hantera avancerade tekniska system.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, Samhällsbyggnad och miljö, Teknikvetenskap
Vad blir du? Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Du får även högskolebehörighet till fler områden.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El och energiprogrammet
Inriktning: Elteknik och elektronik
Vad blir du? Energiprogrammet ger dig en bred utbildning. Du får lära dig produktion inom elektronik/mekatronik, installation och distribution av el- och energisystem samt kommunikation och IT. Du får även lära dig hur man installerar och lagar elanläggningar. Under utbildningen kommer du praktiskt få jobba med flera saker och du tränas i förmågan att samarbeta, möta kunder och planera för material och verktyg.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design- & Produktutveckling och Teknikvetenskap
Vad blir du? Teknikprogrammet passar dig som vill jobba med datorn som främsta verktyg. Här får du utveckla ditt logiska tänkande och förstå hur teknik påverkar människor och miljö. Du lär dig hur man kopplar fysik, matematik och kemi till teknik och tekniska processer. Du lär dig även att analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera, använda och återvinna tekniska produkter.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El och energiprogrammet
Inriktning: Automation
Vad blir du? Efter studier med godkända betyg samt fullföljd lärlingstid finns möjlighet att söka ett yrkescertifikat enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnd (ECY) branschkrav. Via El- och energiprogrammet kan du antingen få möjligheter till ett bra jobb eller att studera vidare på yrkeshögskola. Med rätt val av kurser ger vi dig också högskolebehörigheter för att studera vidare på universitet och högskola.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik
Vad blir du? Industritekniska programmet ger grundläggande kunskaper för arbete inom såväl industriell produktion som andra områden av arbetslivet där kompetens för tillverkning, montering och service efterfrågas.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, Samhällsbyggnad och miljö, Teknikvetenskap
Vad blir du? Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen. Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Du får även högskolebehörighet till fler områden

Kontakta oss

Adis Martinovic

Processledare
E-post: adis.martinovic@vasteras.se
Telefon: 076-569 37 45

Oskar Bruce

Regional styrgruppsordförande
E-post: oskar.bruce@alfalaval.com
Telefon: 070-147 24 58

Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari
Case

Anton har redan fått jobb

Anton har redan fått jobb

Läs mer


14 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.