fbpx

Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Höglandet för studerande
Höglandet

Ditt viktigaste steg mot framtiden!

Vill du forma din framtid, utvecklas och ha eget ansvar? Drömmer du om ett spännande jobb i en bransch med oändliga möjligheter? Vill du arbeta på ett företag med hela världen som arbetsfält? Då är Teknikcollege något för dig!

Framtidens jobb finns i hög utsträckning inom teknik- och tillverkningsindustrin. På programmen inom Teknikcollege får du lära dig olika svetstekniker, styra maskiner och robotar, utveckla morgondagens programvaror och mycket annat spännande som gör att du lättare får jobb. Vi är övertygade om att Teknikcollege ger dig bästa möjliga start i din yrkeskarriär.
Välkommen till din framtid!

i Fokus

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Läs mer


4 december
i Fokus

Teknikcollegedagen!

Teknikcollegedagen!

Läs mer


1 oktober

Gymnasieutbildningar

På Eksjö gymnasium i Eksjö, Brinellgymnasiet i Nässjö, Njudungsgymnasiet i Vetlanda och Vetlanda Lärcentrum hittar du våra utbildningar. Kontakta oss om det är något du funderar över när det gäller ditt utbildningsval. Kontakt hittar du längre ner på siten.

UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik
Vad blir du? Efter Teknikprogrammet kan du antingen fortsätta studera vid en högskola eller ge dig ut i arbetslivet. Arbetsmarknaden för tekniker är internationell, så det finns stora möjligheter för dig att både studera och arbeta i andra länder.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El och energiprogrammet
Inriktning: Automation, Dator- och kommunikationsteknik
Vad blir du? Det här programmet passar dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta praktiskt. Du lär dig att försörja och stödja samhällsviktiga basfunktioner som nätverkstekniska lösningar, produktion, installation samt distribution av el-, energi- och vattensystem.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Driftssäkerhet och underhåll, Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik
Vad blir du? Industritekniska företag behöver dig som gillar att arbeta praktiskt, som tycker om att lösa problem, är en nytänkare och gillar utveckling. Vi verkar för att ge dig en utbildning präglad av kvalitet för att göra dig attraktiv på arbetsmarknaden. Vill du ha jobb direkt efter skolan? Välj industritekniska programmet!
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, Samhällsbyggnad och miljö, Teknikvetenskap
Vad blir du? Vi vet att framtiden behöver människor som är nyfikna och vill tänka i nya banor. Vårt mål är att du ska få en stabil teknisk utbildning för att bli den som hittar lösningarna för framtiden.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El och energiprogrammet
Inriktning: Automation
Vad blir du? El- och energi­programmet vänder sig till dig som vill arbeta med el­installationer, system för automatiserad produktion samt energi-, miljö- och vattenteknik. Du lär du dig teori, produktion, installation och att kopplar ihop olika tekniska utrustningar för el- och energisystem.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produkt och maskinteknik trä, Produkt- och maskinteknik metall, Svetsteknik
Vad blir du? Efter utbildningen kan du bland annat jobba som verkstadsmekaniker, CNC-operatör inom trä och metall. Via individuella val har du möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet. Då kan du vidareutbilda dig till exempelvis produktionstekniker, CNC-tekniker och finsnickare.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Produktionsteknik
Vad blir du? Efter utbildningen kan du till exempel läsa vidare till arkitekt, industridesigner, webbutvecklare, produktutvecklare och civilingenjör.
Utbildning: Yrkesutbildningar för vuxna
Inriktning: CNC-operatör
Vad blir du? Utbildningen inom CNC på gymnasienivå ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för arbete inom modern, automatiserad tillverkningsindustri och motsvarar branschens krav på CNC-tekniker. Utbildningen ger även grundläggande kunskaper för andra arbetsuppgifter inom industrin.

Eftergymnasiala utbildningar

Vetlanda Lärcentrum erbjuder kvalitetssäkrad yrkeshögskoleutbildning. Kontakta oss om det är något som du funderar över.

UTBILDNING
INRIKTNING
ANORDNARE
VAD BLIR DU?
Utbildning: Yrkeshögskoleutbildning
Inriktning: Trähusprojektör 300 YH-poäng
Vad blir du? Hur får du ett drömhus att stå stadigt år efter år och rymma allt det som både kund, arkitekt och verkligheten vill få in mellan väggarna? Det går - men det krävs kunskap om både drömmar, ritningar, produktion, material och modern teknik.

Samverkande företag

Vi samarbetar på olika sätt i Teknikcollege Höglandets regionala och lokala styrgrupper så du får en bra start på din framtida yrkeskarriär.

Nyheter från Höglandet

Kalender

Årets nationella rikskonferens går av stapeln 4 november! Temat för Teknikcollege rikskonferens 2020 är företagens medverkan i utbildningen. Konferensen kommer att äga rum i Norrköping, en anrik industristad.

Kontakta oss

Camilla Karlsson

Processledare
E-post: camilla.karlsson@vetlanda.se
Telefon: 038 397 506

Vakant

Regional styrgruppsordförande
E-post:
Telefon:

Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari
Case

Anton har redan fått jobb

Anton har redan fått jobb

Läs mer


14 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.