fbpx

Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Höglandet för företag
Höglandet

Hur säkerställer ni ert framtida kompetensbehov?

Teknikcollege samordnar kontakter och aktiviteter mellan företag och utbildning. Vinsterna är många både för er som företag och dem ni kommer att anställa i framtiden. Genom att engagera er i de lokala utbildningarna har ni möjlighet att påverka och bidra till en hög kvalitet i utbildningarna samtidigt som ni får tillgång till nya arenor där n i kan träffa era framtida medarbetare vilket både kan förenkla och förkorta rekryteringsprocessen.

Teknikcollege Höglandet finns mitt i Småland, i Jönköpings län, på det småländska Höglandet. Regionen präglas av en stor mängd tillverkande företag inom såväl trä- som metallindustrin med både små och stora företag och med såväl nationellt som internationellt fokus. För att konkurrera och hitta kompetent arbetskraft krävs tillgång på kompetent arbetskraft och genom att samverka med utbildningarna skapar ni bättre förutsättningar för detta. Region Höglandet har ett stort engagemang från näringslivet men inte så bra att det inte går att förbättra. Er ständiga utveckling gör att skolorna är beroende av ert engagemang för att ha en möjlighet att utbilda eleverna i det som är aktuellt och relevant för att ni ska hitta den kompetens ni söker och därmed fortsatta nå framgångar. Samarbetet mellan er, utbildningsanordnarna och kommunerna är en avgörande faktor för att regionen ska kunna förse er med efterfrågad kompetens under lång tid framöver.

Teknikcollege Höglandet är ett samarbete mellan kommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda. Vi består av en regional styrgrupp och tre lokala styrgrupper där företagen är i majoritet tillsammans med representanter från utbildare, politik och fackförbund. Är ni intresserade av utbildningsfrågor och vill veta mer om hur ert företag kan bidra - tveka inte att höra av er!

i Fokus

Processledare och SYV i praosamarbete

Processledare och SYV i praosamarbete

Läs mer


9 juni
i Fokus

Save the date rikskonferensen 2021

Save the date rikskonferensen 2021

Läs mer


11 maj
Vill du skapa intresse för ditt företag och er bransch?

Ta emot elever på PRAO

Visste du att en av de viktigaste vägarna för unga att få kunskap om näringslivet är via PRAO. En väl planerad och givande PRAO-tid under högstadiet ger många unga ovärderlig kunskap inför sitt kommande gymnasie- och yrkesval.

Många unga har ingen relation eller erfarenhet av de yrken som finns inom området industri och teknik vilket gör att de kanske väljer något de känner till på gymnasiet. Många är de som gått till exempel Samhällsprogrammet eller Barn- och fritid för att som vuxna ändå jobba inom industrin. Den vägen fungerar bra men det är mer effektivt både för samhället och individen om valet blir så rätt som möjligt från början.

Genom att tänka skuggning och fältstudier kan PRAO genomföras även i tillverkande industrier med krav på 18-åriga medarbetare. Klicka dig vidare för mer inspiration kring hur ni kan bidra till en ung människas kloka yrkesval!

Läs mer
Teknikcollege Höglandet på sociala medier

Facebook, Instagram och LinkedIn

Följ oss på sociala medier:

Instagram - teknikcollegehoglandet
Speciellt för dig som ska söka en utbildning och vill veta mer om hur det är att studera på en certifierad utbildning.

Facebook - TeknikcollegeHoglandet
För alla som är intresserade av Teknikcollege Höglandet och vill veta mer om vad vi gör och vad som händer.

LinkedIn - Teknikcollege Höglandet
För näringslivet och andra som är intresserade av hur skolan och företag kan samarbeta för att bidra till framtidens kompetensförsörjning.


Kontakta oss

Kontakta respektive skola eller företag för mer information om specifika utbildningar eller engagemang. Vill du ha övergripande information om Teknikcollege Höglandet kan du kontakta processledaren.

Camilla Karlsson

Regional processledare, lokal processledare Vetlanda
E-post: camilla.karlsson@vetlanda.se
Telefon: 0383 975 06

Vakant

Regional styrgruppsordförande
E-post:
Telefon:

Helen Ax

Lokal processledare Eksjö
E-post: helen.ax@eksjo.se
Telefon: 0381 423 91

Kenneth Evaldsson

Lokal processledare Nässjö
E-post: kenneth.evaldsson@nassjo.se
Telefon: 0380 51 86 45

Samverkande företag

Vi samverkar med utbildningsanordnarna för att kompetensförsörjningen till industri- och teknikföretagen på höglandet ska framtidssäkras. Vi sitter bland annat med i programråd, ledningsgrupper, lokala och regionala styrgrupper. Vårt intresse och inspel är på många sätt en förutsättning för att utbildningarna håller hög kvalitet och är relevanta för att bidra till kompetensförsörjningen i regionen. Vill ert företag också vara med? Kontakta processledaren för mer information!

Nyheter från Höglandet

Case

Industrirådet är överens om hur kompetensförsörjningen kan stärkas!

Industrirådet är överens om hur kompetensförsörjningen kan stärkas!

Läs mer


22 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.