Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Halland för utbildningsanordnare
Halland

Välkommen till Halland!

I Halland finns ett stort engagemang från de lokala teknikföretagens sida och ett trettiotal företag sitter med i regionens styrgrupper. Högskolan i Halmstad och Campus Varberg är också med som samarbetspartners.

I Halland har man ett flertal små och medelstora företag inom verkstadsindustrin samt ett par större aktörer som har engagerat sig i Teknikcollege. Man har sedan några år skapat en vision, “Den röda tekniktråden” från förskola till teknisk industri som innebär att teknikförskolor, KomTek, Teknikcollege, högskola/campus och näringslivet arbetar gemensamt för att öka teknikintresset i Halland.

Teknikcollege Halland är ett samarbete mellan kommunerna Laholm, Halmstad, Falkenberg och Varberg. Regionen har en regional styrgrupp och fyra lokala styrgrupper där representanter från företag, fackförening, högskolan, skolledning och Region Halland samverkar. TEK Kompetens (www.tek.se) investerar sitt överskott i maskiner och utrustning på regionens skolor och administrerar Teknikcollege Hallands handledarutbildning.

i Fokus

Nytt i handledarutbildningen och lansering av digitalt apl-stöd

Nytt i handledarutbildningen och lansering av digitalt apl-stöd

Läs mer


26 november
i Fokus

Så lyckas ni med prao

Så lyckas ni med prao

Läs mer


22 november

Utbildningsanordnare i din region

Kontakta oss

Pär Wiik

Processledare
E-post: par.wiik@varberg.se
Telefon: 070-251 32 44

Patrik Appelquist

Regional styrgruppsordförande
E-post: patrik.appelquist@ifmetall.se
Telefon: 076-104 24 50

Nyheter från Halland

Case

”Alla anställda borde genomföra utbildningen”

”Alla anställda borde genomföra utbildningen”

Läs mer


14 mars
Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.