fbpx

Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Gotland för studerande
Gotland

Välkommen till Gotland

Framtidens jobb finns i hög utsträckning inom teknikindustrin. Vi på Teknikcollege med utbildningar inom de yrken som efterfrågas mest. Du som studerar på Teknikcollege kommer att stå bra rustad för den arbetsmarknad som väntar.

På Teknikcollege får du möjlighet att jobba med den senaste tekniken, ta del av innovativa lösningar på framtidens utmaningar samt möjligheter till praktik och jobb under studietiden.

Redan i årskurs 1 så får eleven träna på arbetslivet 1 dag i veckan då vi har något som vi kallar för yrkesdagar, där jobbar elever tillsammans i 6 olika tekniska projekt som de får fördjupa sig inom. I årskurs 3 så har eleverna möjlighet att genomföra en kurs tillsammans med ett utav våra samarbetsföretag.

i Fokus

Specialidrott är perfekt för unga med sikte på en elitkarriär

Specialidrott är perfekt för unga med sikte på en elitkarriär

Läs mer


21 april
i Fokus

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Läs mer


4 december

Gymnasieutbildningar

UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El- och energiprogrammet
Inriktning: Elteknik
Vad blir du? På inriktningen studerar du exempelvis elektroteknik, ellära och installationsteknik. Du lär dig installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm, samt TV- och datanät. Efter utbildningen får du yrkescertifikat för elektriker.
Utbildning: El- och energiprogrammet
Inriktning: Dator- och kommunikationsteknik
Vad blir du? På denna inriktning lär du dig att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. Du studerar bland annat nätverksteknik och installationsteknik.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Teknikvetenskap
Vad blir du? På inriktningen får du kunskaper om och färdigheter i programmering, teknikvetenskapliga arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Du får öva upp din kreativitet, initiativ- och problemlösningsförmåga – vilka alla är viktiga egenskaper att ha i ditt framtida arbetsliv. Teknikvetenskap är en mycket bred inriktning som kan leda vidare till civilingenjörsutbildningar inom till exempel modern energiteknik, robotteknik eller teknisk fysik.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design- och produktutveckling
Vad blir du? På denna inriktning lär du dig grunderna i ingenjörstänkandet. Du utvecklar dina kunskaper i design och får uttrycka dina idéer med hjälp av digitala medier.

Eftergymnasiala utbildningar

UTBILDNING
INRIKTNING
ANORDNARE
VAD BLIR DU?
Utbildning: Yrkeshögskola
Inriktning: Drift- och underhållsteknik
Vad blir du? Att jobba som tekniker innebär att man behöver ha en bred teknisk kompetens. Som tekniker behöver man ha en god förmåga att sätta sig in i nya system och kunna felsöka i maskiner. Det finns många arbetsgivare som behöver drift- och underhållstekniker. Region Gotlands teknikförvaltning och industrin anställer nya tekniker.

Nyheter från Gotland

Kontakta oss

Anders Björkqvist

Huvudprocessledare
E-post: anders.bjorkqvist@edu.gotland.se
Telefon: 0765 67 20 12

Ingela Gardelin

Processledare Teknikprogrammet
E-post: ingela.gardelin@edu.gotland.se
Telefon: 073 765 89 67

Håkan Myhrbäck

Processledare El- och energiprogrammet
E-post: hakan.myhrback@edu.gotland.se
Telefon: 070 824 96 32

Henrik Frånlund

Processledare Grundskola
E-post: henrik.franlund@edu.gotland.se
Telefon: 070 693 08 58

Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari
Case

Anton har redan fått jobb

Anton har redan fått jobb

Läs mer


14 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.