fbpx

Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Gotland för studerande
Gotland

Välkommen till Gotland

Framtidens jobb finns i hög utsträckning inom teknikindustrin. Vi på Teknikcollege med utbildningar inom de yrken som efterfrågas mest. Du som studerar på Teknikcollege kommer att stå bra rustad för den arbetsmarknad som väntar.

På Teknikcollege får du möjlighet att jobba med den senaste tekniken, ta del av innovativa lösningar på framtidens utmaningar samt möjligheter till praktik och jobb under studietiden.

i Fokus

Teknikcollegedagen!

Teknikcollegedagen!

Läs mer


1 oktober
i Fokus

Rikskonferensen går av stapeln den 16 mars 2021

Rikskonferensen går av stapeln den 16 mars 2021

Läs mer


23 september

Gymnasieutbildningar

UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El- och energiprogrammet
Inriktning: Elteknik
Vad blir du? På inriktningen studerar du exempelvis elektroteknik, ellära och installationsteknik. Du lär dig installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm, samt TV- och datanät. Efter utbildningen får du yrkescertifikat för elektriker.
Utbildning: El- och energiprogrammet
Inriktning: Dator- och kommunikationsteknik
Vad blir du? På denna inriktning lär du dig att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. Du studerar bland annat nätverksteknik och installationsteknik.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Teknikvetenskap
Vad blir du? Denna utbildning ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations-, och medieteknik. På inriktning är problemlösning ledordet. Du läser kurserna programmering, webbutveckling och datorteknik. Därmed får du en god inblick i flera olika yrken som alla har datorn som centrum.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design- och produktutveckling
Vad blir du? På denna inriktning lär du dig grunderna i ingenjörstänkandet. Du utvecklar dina kunskaper i design och får uttrycka dina idéer med hjälp av digitala medier.

Eftergymnasiala utbildningar

UTBILDNING
INRIKTNING
ANORDNARE
VAD BLIR DU?
Utbildning: Yrkeshögskola
Inriktning: Drift- och underhållsteknik
Vad blir du? Att jobba som tekniker innebär att man behöver ha en bred teknisk kompetens. Som tekniker behöver man ha en god förmåga att sätta sig in i nya system och kunna felsöka i maskiner. Det finns många arbetsgivare som behöver drift- och underhållstekniker. Region Gotlands teknikförvaltning och industrin anställer nya tekniker.

Kontakta oss

Erik Bäckström

Processledare
E-post: erik.backstrom@gotland.se
Telefon: 0498 204 911

Anders Björkqvist

Processledare
E-post: anders.bjorkqvist@edu.gotland.se
Telefon: 0765 67 20 12

TBA

Regional styrgruppsordförande
E-post:
Telefon:

Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari
Case

Anton har redan fått jobb

Anton har redan fått jobb

Läs mer


14 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.