fbpx

Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Göteborgsregionen för studerande
Göteborgsregionen

Välkommen till Göteborgsregionen!

Västsverige är den region som har störst andel industriproduktion i Sverige och till dessa företag & branscher behövs det kunnig personal. I nära samarbete med över 500 samverkansföretag får eleverna som läser vid en Teknikcollegecertifierad utbildning i Göteborgsregionen den senaste kunskapen inom teknik och industri.

Kvalitativa gymnasiala och eftergymnasiala tekniska utbildningar i nära samverkan med teknik- och industriföretag. Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar för ungdomar och vuxna. I Göteborgsregionen finns 11 godkända utbildningsanordnare som utbildar inom gymnasieskola, vuxenutbildning och yrkesutbildning. Vid regionens certifierade utbildningar studerar sammanlagt 453 vid vuxenutbildningen eller yrkesutbildningen och 1856 elever studerar på gymnasieskolan.

Teknikcollege Göteborgsregionen är ett samarbete mellan samtliga av Göteborgsregionens kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv,Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

i Fokus

Specialidrott är perfekt för unga med sikte på en elitkarriär

Specialidrott är perfekt för unga med sikte på en elitkarriär

Läs mer


21 april
i Fokus

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Utbildning ska leda till jobb – inte arbetslöshet

Läs mer


4 december

Gymnasieutbildningar

Kontakta oss om det är något du funderar över när det gäller ditt utbildningsval. Kontakt hittar du längre ner på siten.

UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap
Vad blir du? Vill du bli arkitekt, civilingenjör eller industridesigner? Drömmer du om en framtid som spelutvecklare eller byggnadsingenjör? Då är Teknikprogrammet något för dig.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El och energiprogrammet
Inriktning: Dator- och nätverksteknik
Vad blir du? El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik har fullt fokus på nätverksadministration, kommunikationsteknik och support. Du får möjlighet att bygga datorer och servrar och administrera nätverk.
Utbildning: El och energiprogrammet
Inriktning: Automation, Dator och kommunikation
Vad blir du? Med en examen från El- och energiprogrammet kan du i framtiden jobba med allt från datorer till kärnkraftverk. Det är en bred yrkesutbildning som ger dig gedigna grundkunskaper och öppnar upp för många framtida karriärmöjligheter.
Utbildning: Ett fjärde år Gymnasieingenjör
Inriktning: Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, Samhällsbyggnad och miljö, Teknikvetenskap
Vad blir du? Är du en problemlösare och ser dig själv inom något teknikrelaterat yrke i framtiden? Då är teknikprogrammet helt rätt - det ger dig en bred teknisk grund att stå på och behörighet att läsa vidare på universitet och högskola.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produkt- och maskinteknik
Vad blir du? Vår pedagogik bygger på teori blandat med praktik. Vi tror att tekniskt kunnande består av de här delarna och genom att kombinera dem uppnår man bästa möjliga förståelse och förmåga till kreativitet. Framtiden behöver kreativa och självständiga tekniker och den utbildar vi för – och för att ge ungdomar en bra grund att stå på.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Driftsäkerhet och underhåll
Vad blir du? Söker du en unik och krävande yrkesutbildning i världsklass? Är du intresserad av teknik och industri? Vill du under dina gymnasieår praktisera och sommarjobba på världsledande företag och knyta ovärderliga kontakter inför framtiden? Då kanske vårt industritekniska program är något för dig?
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Driftsäkerhet och underhåll, Produktion och maskinteknik, Svetsteknik
Vad blir du? Industritekniska programmet ger dig möjlighet att jobba inom verkstadsindustrin. Arbetsuppgifter kan vara att svarva, fräsa i manuella maskiner, köra i datorstyrda maskiner, bli svetsare, byggsmed eller reparatör. Avancera på din kommande arbetsplats till produktionstekniker, konstruktör, förman eller läsa vidare på högskolan.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Informations- och medieteknik
Vad blir du? Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger en bred behörighet till vidare studier. Programmet ger inte minst en möjlighet till mycket tid för fördjupning inom matte, tech och programmering.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Produktionsteknik
Vad blir du? Siktar du högt? Vårt teknikprogram har ett högt tempo och riktar sig till dig som har målet inställt på att studera vidare efter gymnasiet. Utbildningen ger dig en bred teknisk kompetens med goda kunskaper i såväl matematik som kommunikation och språk. Teknikprogrammet ger dig särskilt behörighet till teknisk högskola.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Produktionsteknik
Vad blir du? Vår pedagogik bygger på teori blandat med praktik. Vi tror att tekniskt kunnande består av de här delarna och genom att kombinera dem uppnår man bästa möjliga förståelse och förmåga till kreativitet. Framtiden behöver kreativa och självständiga tekniker och den utbildar vi för – och för att ge ungdomar en bra grund att stå på!
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling
Vad blir du? Polhemsgymnasiet har sedan 1996 utbildat inom området konstruktion och design av produkter för serietillverkning. Nu har vi inriktningen Design och produktutveckling på teknikprogrammet.
Utbildning: Yrkesvux
Inriktning: Varierar från år till år
Vad blir du? Som student på våra yrkesvuxen­utbildningar kan du vara säker på att den utbildning du går är efterfrågad av industri och fordons­bransch. Utbild­nings­ut­budet och kursin­ne­hållet ses regelbundet över för att säkerställa att vi erbjuder rätt utbildningar. Därför kan kursutbudet variera från år till år även om våra yrkesvuxen­utbildningar generellt har mycket gemensamt.
Utbildning: Yrkesvux
Inriktning: Varierar från år till år
Vad blir du? SKF erbjuder ett omfattande utbud av utbildningar för att hjälpa industrin eliminera problem i maskiner samt uppnå maximal tillförlitlighet och produktivitet.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El och energiprogrammet
Inriktning: Automation
Vad blir du? El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Du erbjuds möjlighet att erövra de kunskaper, både teoretiskt och praktiskt som behövs för att arbeta med installation, drift, underhåll och reparation inom områden som el-, energi-, elektronik- och datorteknik.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik, Driftsäkerhet och underhåll
Vad blir du? Industritekniska programmet är ett yrkesprogram. Det erbjuder ett oerhört stort utbud av kurser därigenom finns det stora möjligheter för dig att själv utforma en teknisk utbildning utifrån egna önskemål. Utbildningen på Elof Lindälvs Gymnasium syftar till att ge dig de allra bästa förutsättningar för att kunna vidareutvecklas inom en modern teknisk industri.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, Teknikvetenskap
Vad blir du? Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du fått kunskaper för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Samhällsbyggnad och miljö, Design och produktutveckling, Teknikvetenskap
Vad blir du? Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du fått en bred utbildning med kunskaper inom teknik, arkitektur, design och entreprenörskap men även inom andra områden.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik
Vad blir du? Arbetsmarknaden är i skriande behov av arbetskraft med denna utbildningsbakgrund. Således är det mycket stora möjligheter till såväl feriejobb som fast och välbetald anställning direkt efter avslutade studier för eleverna på Industritekniska programmet/Teknikcollege/KTC.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling och Informations- och medieteknik
Vad blir du? Är du en entreprenör och en idéspruta som gillar matematik och teknik? Tänker du dig en framtid som ingenjör, arkitekt, designer, IT-utvecklare eller produktutvecklare? Brinner du för hållbar utveckling och är nyfiken på framtidens teknik? Då är teknikprogrammet något för dig.
UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: El och energiprogrammet
Inriktning: Dator och kommunikation
Vad blir du? El- och energiprogrammet ger dig ett varierande och ansvarsfullt yrke i en bransch med modern teknik och många möjligheter.
Utbildning: Ett fjärde år Gymnasieingenjör
Inriktning: Design- och produktutveckling, Produktionsteknik och Informationsteknik
Vad blir du? Ett fjärde tekniskt år med inriktningarna Design- och produktutveckling, Produktionsteknik och Informationsteknik, utgång Mjukvarudesign varvar studier i skolan med arbetsplatsförlagt lärande, APL, under minst 10 veckor med fokus på att omsätta praktiska kunskaper till erfarenhet. Utbildningen är både yrkesförberedande och högskoleförberedande. Efter utbildningen blir du gymnasieingenjör.
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Processteknik, Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik
Vad blir du? Industritekniska programmet är en framtidsinriktad yrkesutbildning för kvalificerat och avancerat arbete inom modern industriteknisk produktion. Du lär dig att hantera avancerade tekniska system och att arbeta med tillverkning, produktionsstyrning, drift och underhåll.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, Teknikvetenskap
Vad blir du? Teknikprogrammet är en modern och framtidsinriktad utbildning inom teknik, produktion och utveckling. Utbildningen ger dig behörighet till högskolestudier främst inom teknik men även inom andra områden

Eftergymnasiala utbildningar

Intresserad av en karriär inom industrin? I Göteborgsregionen har vi kvalitetssäkrade utbildningar för vuxna.

UTBILDNING
INRIKTNING
ANORDNARE
VAD BLIR DU?
Utbildning: Yrkeshögskola
Inriktning: Produk­tions­ut­veckling, Produk­tions­lo­gistik och Under­hålls­tek­niker — el och automation
Vad blir du? Vill du gå en yrkes­hög­sko­le­ut­bildning som ökar dina chanser att få ett visst jobb? Har du redan en gymna­si­e­examen eller motsvarande? Vill du bredda din kompetens och stärka din anställning? Kombinerar du gärna studier med arbete? Då får du inte missa våra populära YH-utbildningar!
Utbildning: Yrkeshögskola
Inriktning: Automationsingenjör, CAD-konstruktion, Designteknik
Anordnare: Läs mer på YRGO
Vad blir du? Vill du ha ett kreativt jobb? Vill du jobba med trevliga, inspirerande och smarta människor? Vill du jobba med saker som har betydelse och gör skillnad? Då är Teknik och IT rätt områden för dig!
UTBILDNING
INRIKTNING
ANORDNARE
VAD BLIR DU?
Utbildning: Yrkeshögskola
Inriktning: CAD - konstruktion och design, CAD konstruktör - bygg, Energianalytiker - bygg
Vad blir du? Vi är det personliga valet för dig som vill ha det lilla extra! Vårt fokus är att du ska få anställning vid examen. För att uppnå detta arbetar vi målinriktat tillsammans med er genom workshops med CV och personligt brev, nätverkande och studiebesök.
UTBILDNING
INRIKTNING
ANORDNARE
VAD BLIR DU?
Utbildning: TE4 - gymnasieingenjör
Inriktning: Design- och produktutveckling, Produktionsteknik & Informationsteknik
Vad blir du? Utbildningen är både yrkesförberedande och högskoleförberedande. Efter utbildningen blir du gymnasieingenjör.

Nyheter från Göteborgsregionen

Kontakta oss

Helene Stensson 

Processledare
E-post: Helene.Stensson@goteborgsregionen.se
Telefon: 070-863 43 59

Jannike Åhlgren

Regional styrgruppsordförande
E-post: jannike.ahlgren@ri.se
Telefon: 070 314 02 30

Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari
Case

Anton har redan fått jobb

Anton har redan fått jobb

Läs mer


14 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.