Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Göteborgsregionen för företag
Göteborgsregionen

Välkommen till Göteborgsregionen!

Västsverige är den region som har störst andel industriproduktion i Sverige och till dessa företag & branscher behövs det kunnig personal. I nära samarbete med över 500 samverkansföretag får eleverna som läser vid en Teknikcollegecertifierad utbildning i Göteborgsregionen den senaste kunskapen inom teknik och industri.

Kvalitativa gymnasiala och eftergymnasiala tekniska utbildningar i nära samverkan med teknik- och industriföretag. Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar för ungdomar och vuxna. I Göteborgsregionen finns 11 godkända utbildningsanordnare som utbildar inom gymnasieskola, vuxenutbildning och yrkesutbildning. Vid regionens certifierade utbildningar studerar sammanlagt 453 vid vuxenutbildningen eller yrkesutbildningen och 1856 elever studerar på gymnasieskolan.

Teknikcollege Göteborgsregionen är ett samarbete mellan samtliga av Göteborgsregionens kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv,Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

i Fokus

Välkommen på Teknikcollege rikskonferens 2019

Välkommen på Teknikcollege rikskonferens 2019

Läs mer


13 september
i Fokus

Stolt samverkan i Stenungsund

Stolt samverkan i Stenungsund

Läs mer


3 september

Kontakta oss

Helene Stensson 

Processledare
E-post: Helene.Stensson@goteborgsregionen.se
Telefon: 070-863 43 59

Johanna Flanke

Regional styrgruppsordförande
E-post: johanna.flanke@ri.se
Telefon: 010 516 62 91

Kalender

14 14
jun | 2019

För dig som gillar att vara kreativ, designa och lösa problem med andra tjejer och vill testa på hur det går till att utveckla egna produkter! Vi bjuder nu in dig som identifierar dig som tjej och går i årskurs 7 eller 8 till Teknikcamp. Under fyra dagar kommer du tillsammans med andra tjejer tänka nyskapande och arbeta kreativt under olika workshops och studiebesök.

Dag 1: 14 juni kl.10.00-14.00. Gemensam kick off hos Ericsson, Lindholmspiren i Göteborg.
Dag 2–4: 17-19 juni kl. 9.00-15.00. Valbar ort Kungsbacka eller Göteborg.

Inbjudan teknikcamp sommaren 2019

Case

Industrirådet är överens om hur kompetensförsörjningen kan stärkas!

Industrirådet är överens om hur kompetensförsörjningen kan stärkas!

Läs mer


22 februari
Case

Lång och framgångsrik samverkan för Borealis

Lång och framgångsrik samverkan för Borealis

Läs mer


15 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.