fbpx

Du är här:

På den här sidan hittar du:
Information om region Teknikcollege Bergslagen för studerande
Bergslagen

Välkommen till Teknikcollege Bergslagen!

Teknikcollege Bergslagen omfattar teknikprogrammet, industritekniska samt naturvetenskapsprogrammet vid Brinellskolan i Fagersta. Industritekniska programmet ligger vid Televägen 1 i Fagersta

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel som visar att flera kommuner och utbildningssamordnare tillsammans med industrin i en region utvecklar utbildningar utifrån de krav industrin ställer.

Teknikcollege Bergslagen omfattar utbildningar vid Brinellskolan och på Televägen i Fagersta. Inom Teknikcollege arbetar således företag och skola tillsammans för att utbildning,praktik och erfarenhetsutbyte skall leda till rätt anställningsbara elever alternativt en god grundutbildning för fortsatta studier. Samarbetet mellan skolorna följs upp av ett regionalt utbildningsråd där representanter för företag, högskola och gymnasieskola regelbundet möts.

Presentation industritekniska programmet.

Modern och aktuell utbildning som industriföretagen står bakom.
Högskoleförberedande - Digitalisering - Extra praktik
Modern maskinpark - Stipendier - Truckkort
Lunch serveras på Hyttbäckens restaurang

Industritekniska programmet har startat upp i nya lokaler på Televägen 1 i Fagersta. Där kommer vi mycket nära några företag som vi samarbetar med. Vilket är mycket positivt!

Industritekniska programmet finns här (kopiera och klistra in i din webbläsare)
https://www.google.se/maps/place/Telev%C3%A4gen+1,+737+30+Fagersta/@59.983843,15.7969507,1120m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x465dc23d5dfb76e9:0xcb39161af70d1ae9!8m2!3d59.9860917!4d15.7967254?hl=sv


Presentation Naturvetenskapsprogrammet

Natuvetenskapsprogrammet är den bredaste utbildningen inom gymnasieskolan!

NA-programmet passar dig som är nyfiken, tycker om att studera och som vill utveckla ett vetenskapligt förhållningssätt – dvs. att lära sig se samband inom och mellan olika ämnen och mellan teori och verklighet.
Inriktning: Naturvetenskap
Inriktningen naturvetenskap lär dig grunderna i matematik, fysik, kemi och biologi och du får genomföra intressanta laborationer och projekt med moderna arbetsformer i en stimulerande miljö.

Inriktning: Samhälle
Är du intresserad av både naturvetenskapliga ämnen och samhällsfrågor? Då kan denna inriktning matcha dina intressen samt ge dig en bred bas för vidare studier på högskola eller universitet. Naturvetenskapen är basen på programmet men du kommer även att få läsa Geografi och Samhällskunskap.

Framtid:
Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste gymnasieutbildningen och ger dig möjlighet att söka nästan vilken högskoleutbildning som helst. Du kan bland annat läsa vidare till läkare, civilingenjör, arkitekt eller forskare, men också som journalist eller lärare. Med en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå har du också stora möjligheter att arbeta utomlands.


Presentation Teknikprogrammet

Teknikprogrammet passar dig som är nyfiken, tycker om att lösa problem och vill utveckla ett vetenskapligt förhållningssätt!

Målet för studierna på teknikprogrammet är att utveckla känslan för problemlösning och kreativitet. Utbildningen ger dig förutsättningar att inskaffa mycket goda kunskaper i områden som teknikutveckling och innovation samt få en god inblick i historiska och moderna tekniska lösningar inom industri och design.

Teknikprogrammet är ett extra bra val för dig som planerar att läsa en ingenjörsutbildning på universitet eller för dig som gillar framtidens tekniska lösningar.

Vi har ett gott samarbete med flera lokala företag, vilket i praktiken kan innebära feriearbete, studiebesök och projektarbete på företagen för att ge några exempel.

Inriktning: Design och produktutveckling
I inriktningen design och produktutveckling får du lära dig att arbeta med design av olika produkter och att söka tekniska lösningar på olika utmaningar. Du lära dig att designa och konstruera med hjälp av CAD-program och att dokumentera ditt arbete. I de skapande kurserna lär vi oss också att visuellt kommunicera våra idéer och produkter med h jälp av bilder och grafisk design.

Inriktning: Teknikvetenskap
Har du som mål eller intresse att utbilda dig till ingenjör? Då är inriktningen teknikvetenskap rätt för dig. Här får du läsa samtliga kurser som krävs för behörighet till ingenjörsutbildningar. Du kommer att få fördjupade kunskaper i matematik, fysik och teknik.

Framtid:
Teknikprogrammet är framför allt en mycket bra start för dig som vill läsa vidare på högskola och utbilda dig till exempelvis IT-designer, ingenjör, produktdesigner eller arkitekt, eller för dig som planerar att forska inom teknik och innovation.

i Fokus

LIVE! The Factory – slutkonferens för Status, kvalitet och matchning

LIVE! The Factory – slutkonferens för Status, kvalitet och matchning

Läs mer


7 oktober
i Fokus

Teknikcollegedagen!

Teknikcollegedagen!

Läs mer


1 oktober

Gymnasieutbildningar

I Bergslagen har vi certifierade utbildningar på Brinellskolan i Fagersta.

UTBILDNING
INRIKTNING
SKOLA
VAD BLIR DU?
Utbildning: Naturvetenskapsprogrammet
Inriktning: Naturvetenskap, Samhälle
Vad blir du? Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste gymnasieutbildningen och ger dig möjlighet att söka nästan vilken högskoleutbildning som helst. Du kan bland annat läsa vidare till läkare, civilingenjör, arkitekt eller forskare, men också som journalist eller lärare. Med en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå har du också stora möjligheter att arbeta utomlands
Utbildning: Industritekniska programmet
Inriktning: Driftssäkerhet och underhåll, Produkt- och maskinteknik, Svetsteknik
Vad blir du? På industritekniska programmet får du goda kunskaper om hela tillverkningsprocessen - från idé via produktion till återvinning. Bredden gör att du får större möjlighet att få ett arbete.
Utbildning: Teknikprogrammet
Inriktning: Design och produktutveckling
Vad blir du? Målet för studierna på teknikprogrammet är att utveckla känslan för problemlösning och kreativitet. Utbildningen ger dig förutsättningar att inskaffa mycket goda kunskaper i områden som teknikutveckling och innovation samt få en god inblick i historiska och moderna tekniska lösningar inom industri och design. Teknikprogrammet är ett extra bra val för dig som planerar att läsa en ingenjörsutbildning på universitet.

Samverkande företag

- Seco Tools AB - Epiroc Drilling Tools AB - Sandbergs Maskin AB - Outokumpu/Fagersta Stainless AB - Systemair AB - Fårbo Mekaniska AB -

Kontakta oss

Bli samverkansföretag! Kontakta oss.

Lars Lindh

Processledare
E-post: lars.lindh@nvu.se
Telefon: 076-723 52 59

Lars Åke Stefansson

Regional styrgruppsordförande
E-post: lars-ake.stefansson@epiroc.com
Telefon: 0223-463 61

Case

Tc + UF = Sant

Tc + UF = Sant

Läs mer


22 februari

Case

Fördjupa dig i Teknikcollege, läs våra case!

SE ALLA CASE
Case

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

”Det är viktigt att kunna karriärväxla”

Läs mer


21 februari
Case

Anton har redan fått jobb

Anton har redan fått jobb

Läs mer


14 februari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.