fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
#SKM

VR-upplevelse för ökad attraktionskraft

Det kan vara svårt för en femtonåring att förstå vad ett industriyrke egentligen innebär. Nu utvecklar Teknikcollege en virtuell upplevelse för mässor och events inom skolan. Den ska inspirera unga att fundera på ett framtida teknikyrke.

VR-upplevelsen är utvecklad för att bli en del av den röda tekniktråden inom Teknikcollege. Röda tråden är ett koncept som säkrar upp att elever får möjlighet att utveckla sitt teknikintresse genom hela skoltiden. Målet med upplevelsen är ge Teknikcollegeutbildningarna ett verktyg som upplyser och breddar bilden av industrin. Den som testar upplevelsen får möjlighet att prova på svets, CNC, CAD och automation. Allt sker i en virtuell miljö där fokus ligger på att kunna erbjuda så många ungdomar som möjligt det där första mötet med industrin. Patrik Laanemets arbetar som projektledare för VR-projektet inom Teknikcollege:

– Målgruppen är ungdomar på högstadiet med den gemensamma nämnaren är de troligtvis har låg kännedom om teknik och industri. Teknikcollege VR-upplevelse ska i första hand attrahera nya elever till teknikutbildningar och är inte ett utbildningsverktyg. Vi vill vara ungdomarnas första möte med industrin och inspirera till att göra ett klokt utbildningsval, säger Patrik.

Teknikcollege VR-upplevelse kommer användas inom Teknikcollege över hela Sverige, och i många olika forum. Här är några exempel:

• Industrinatten
• Teknikkollo för tjejer
• Teknikmässan Möjligheternas Värld
• Öppet hus och gymnasiemässor
• Föräldramöten
• Fortbildningsdagar för t ex lärare och Studie- och yrkesvägledare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.